Sport

2013.11.18. 13:15

Lángi Lovagok a Mecsek Rallye-n

Interjú Lángi Attilával és Toma Józseffel,  a Dynamic Rally Team pilótáival a 47. Mecsek Rallye után.

Interjú Lángi Attilával és Toma Józseffel,  a Dynamic Rally Team pilótáival a 47. Mecsek Rallye után.Sikeresen átgurultatok a Céldobogón Csimpikével és a BMW Z4M Cupe-val szombat este a Pécsi Széchenyi téren. Viszont ez egyáltalán nem volt zökkenőmentes. Mi is történt a szombati napon?

- Ez nagyon nem volt zökkenőmentes! Szombat reggel viszonylag nagy lendülettel indultunk el az aznapi első gyorsaságin, itt már a gumiválasztásunk is megfelelő volt, de sajnos a jó eredményhez szükség lett volna egy titán váltókarra, mert ismét eltört, és ez most olyan vastagsággal bír rendelkezni, hogy sajnos nem tudunk nagyobb mérettel operálni, el kell gondolkoznunk valami erősebb anyagban. Sajnos ez az időnkön is meglátszott, kicsivel több mint 4 és fél gyorsaságit teljesítettünk ötödikben, meg sajnos túl látványosan sem tudtunk menni, pedig nagyon megérdemelték volna a nézők, ismét megleptek szeretetükkel és szurkolásukkal, ami nagyon jól esett. Mondhatni a szombati napon ezért érdemes volt végigtolni a verdát.

A pénteki két gyors, hogy tetszett nektek? Mennyire sikerült a gumiválasztás?

- A péntek esti két gyorsasági a teljesen elrontott gumiválasztással együtt is elég jól sikerült, nagyon jó időket autóztunk annak ellenére is, hogy az 1.8 bar-os kezdőnyomásunk a sok csúszkálásnak köszönhetően 3.1 bar-ra ugrott fel, hihetetlenül elmelegedett a gumi, mindenképpen sokat tanultunk a jövő évre.

A rajt és célceremónián a sok kilátogató szurkoló, néző mennyire dobta fel a napotokat, estéteket?

- Alapjában véve harmadszor versenyzek a mecsekben, de ahányszor csak tehetem annyiszor fogok ide eljönni, mert valami hihetetlen hangulata van, és az autóból úgy tűnik hozzáértő közönséggel találkozunk a pálya szélén. Öröm itt lenni és látni milyen sokan szeretik a rallyt.

A szervizparkba beérkezés után mennyire van idő rákészülni a következő gyorsra?

- A versenyre itthon kell(ene) felkészülni, ha ez nem sikerül, akkor már késő kapkodni. Az én szememben a szerviz arról szól, hogy ellenőrizzük sokadszor is, amit jól tudunk, hogy mindent meghúztunk-e. Ilyen szervizünk még nem volt, mindig közbejön valami a technika kiforratlansága miatt. De egyre közelebb vagyunk egy mosolygós szélvédőtörölgetős szervizcsapathoz.

Hogy értékeled így a verseny után a 47. Mecsek Rallye-n való szerepléseteket?

- Sajnos bármennyire szerettünk volna, nem sikerült jó eredményt elérnünk, az igen jó részeredmények kevesek ahhoz, hogy elégedettek lehessünk. Viszont az autó versenyképessége határozottan javult. Nem titok, így elmondom, elemeztem hasonló autóval versenyzőtársaink belső kamerás felvételeit, és megállapíthatjuk, hogy egy kiegyensúlyozott, jó versenyzéssel technikai malőr nélkül meglepetést lehetne okozni ezzel a vassal szinte mindenkinek (2WD). Reméljük jövőre sokkal versenyképesebb lesz a csapat. De kezdésnek ez sem rossz.

Az idén hol találkozhatnak veletek és a BMW Z4M-mel a szurkolók?

- Remélem a Szilveszter Rallye-n el tudunk indulni, ehhez az kell, hogy ne legyen 25 cm hó. Sajnos nem vagyunk felkészülve kis fékkel, ami elfér a 15-ös kerék alatt. De ha 18-as téligumi elviszi, mindenképpen ott leszünk, és a tavalyi tüzijáték után mindenképpen megpróbálunk majd show-t csinálni.

- Hajósi Miklós -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!