Nyíregyháza hírei

2013.11.15. 07:29

Megkérdeztük: Ön mennyire elégedett a lakóhelye közlekedésével?

Ezúttal azt kérdeztük olvasóinktól, mennyire elégedettek a lakóhelyük közlekedésével.

Ezúttal azt kérdeztük olvasóinktól, mennyire elégedettek a lakóhelyük közlekedésével.

– Biztosan az autósoknak is megvan a maguk baja, de én gyalogosan közlekedem. Nyíregyházán a legtöbb boltot akadálymentesíteni kellene, gondolva a mozgássérültekre, idősekre vagy ahozzám hasonló kisgyermekes anyukákra. Bizonyos zebráknál hosszabb áthaladási időt kellene adni a gyalogosoknak – mondta dr. Rankli Éva. – Nyíregyházán, az Egyház utcánál nagyon rövid a zebra zöldje, a Skála előtti zebránál pedig lámpás csomópontot kellene kihelyezni, mert ott nagyon veszélyes az átkelés. Van autónk, de főleg a férjem vezeti – felelte Hanusi Jánosné. – Tiszaeszláron élünk, többnyire csak vásárolunk vagy átutazunk Nyíregyházán. Általában kocsival közlekedünk, mert ritkán járnak a buszok. Különösebb fennakadást, dugót nem tapasztaltunk, elégedettek vagyunk a lakóhelyünk és a megyeszékhely közlekedési adottságaival – válaszolta Haraszti Mihály.

– Főként tömegközlekedem. Nincs okom panaszra, a buszok időben indulnak és időben érkeznek, ritkán fordulnak elő kisebb késések – mondta Koczogh Nikolett. – Sóstóhegyről járok be reggelente az iskolába. Óriási ilyenkor az autó- és a gyalogosforgalom, mindenki siet, rohan, ezért különösen idegőrlő a forgalmi dugóban állni. Biztos, ami biztos, én inkább a korábbi járatra szállok fel – mesélte Tóth Fruzsina. – Az iskolától öt percre lakom, így gyalogolok. Lehetne kitartóbb a „kis zöld emberke” a zebránál, újabb gyalogátkelőkre viszont nincs szükség. A Korányi úton sajnos mindig nagy dugó van – mondta Gadnai Gitta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!