Brutális pálya bringázóknak Kisvárdán

Akt.:
Gyengébb idegzetűeknek nem ajánlott
Gyengébb idegzetűeknek nem ajánlott
Kisvárda – A szabolcsi senki földjén, valahol a városhatárnál, törmelékek, kietlen dombok között bandukol a srác. Nézelődik, tolja biciklijét, „valami készül” dallamok festik alá a képsorokat. Aztán nyeregbe pattan, s ami ezután történik, az ellentmond a gravitációnak, de a kétkerekezés fogalmainak is.

Így kezdődik, és így is ér véget az a néhány perces video, mely egy újfajta városi akrobatika, a dirt jump egyik nemzetközi képviselőjét, Nagy Oszkárt hivatott bemutatni.

A mindössze húszéves kisvárdai rider e hónapban már épp aratott egy aranybabért Zürichben, maga mögé utasítva sok náció sportolóját, de bizonyára hazasietett, hiszen július 10-én és 11-én nemzetközi viszonylatban is az egyik legnagyobb pálya építésével és egy „brutális” jelzővel ellátott dirt jump mountainbike verseny szervezésével tiszteleg szülővárosa előtt.

– Már januárban megálmodtuk, pontosan hol, milyen elemekkel tudjuk a lehető legprofibb pályát megépíteni. Némi kreativitás és a Bécsben, Nürnbergben, Barcelonában szerzett nemzetközi tapasztalat miatt tudja az ember, hogy olyasmibe fog, ami kiváltja a világ élmezőnyének kíváncsiságát is – tájékoztatta lapunkat Nagy Oszkár.

A Dirt Casle-ről elmondható, hogy gyengébb idegzetűeknek nem ajánlott. Az első letöréses elem a várfaltól step-down-al indul, amit egy 12 méteres víz átugrása követ. A pálya egy kis félszigeten további ugratókkal emeli a levegőbe a profi versenyzőket.

06 KV bringa

– Szép környezetben, jó hangulatban feszegetjük majd saját határainkat. A sportból adódóan ez nyilván életveszélyes, viszont épp ezért beszélünk meghívásos versenyről, hogy csak profik biciklizhessenek a pályán. Az, hogy mit ugrunk át, valójában mindegy, sőt talán biztonságosabb lenne a vízbe esni, mint a talajra csapódni.

notbad
hirdetés