Brutálisan megverte hatéves kisfiát a vasmegyeri anya

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció
Nyíregyháza, Vasmegyer – A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt indult eljárásban egy hónapra elrendelte Sz. M. őrizetben lévő gyanúsított előzetes letartóztatását.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított szívességi lakáshasználóként tartózkodott egy vasmegyeri lakásban. 2017. április 1-jén a gyanúsított veszekedni kezdett 6 éves kisfiával, majd bántalmazni kezdte őt. A gyanúsított a földön négykézláb lévő gyermeket több esetben két kézzel a hátán megütötte, majd erőteljesen a gyermeke két lába közé rúgott. Ezután a kiskorú gyermekét többször a vállánál megfogva rángatta úgy, hogy a földtől gyermeket megemelte, majd a földhöz csapta, melynek során a gyermek feje elérhette a talajt. Közben a gyanúsított fennhangon kiabált, többek között azt hangoztatva gyermekének, hogy megöli őt. A bántalmazás során a kiskorú sértett felületes, karmolásos sérüléseket szenvedett az arca jobb és bal oldalán, azonban a bántalmazásról rendelkezésre álló felvétel alapján megállapítható, hogy csak a véletlenen múlt, hogy súlyosabb sérülés nem keletkezett. Ekkor a lakásban tartózkodott a gyanúsított 5 éves kislánya, és a lakás tulajdonosának 11 éves fia is. A bűncselekmény elkövetése után a gyanúsított magához vette két kisgyermekét, majd velük iratok és ruházat nélkül – tartva tette következményeitől –, a hatóság elől a lakásból eltávozott.

A bíróság álláspontja szerint – tekintettel a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára – a munkahellyel és állandó lakóhellyel nem rendelkező gyanúsított vonatkozásban megalapozottan fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, jelenléte az eljárási cselekményeknél csak az előzetes letartóztatás mellett biztosítható.

A gyanúsított kiskorú gyermekei ideiglenesen nevelőszülőknél lettek elhelyezve.

A végzés nem jogerős, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

– Nyíregyházi Törvényszék –
hirdetés