Búcsú Gergely Tamástól

Búcsú Gergely Tamástól
Nyíregyháza – Felfoghatatlan: ötvenéves korában elhunyt Gergely Tamás, korábbi kosárlabdázó, a sportág berkein belül mindenki „Sönyije”. A mérnökként dolgozó egykori centert munkavégzés közben szólította magához a Teremtő.


Gergely Tamás a nyíregyházi kosárlabdázás emblematikus figurája volt, akinek tehetségére középiskolás korában figyeltek fel, és Kecskemétre került. Onnan még hazatért, tagja volt az 1984-ben, az elsőként élvonalba jutott Nyíregyházi Tanárképző csapatának, majd a műszaki egyetemen megkezdett tanulmányaival párhuzamosan a MAFC játékosa lett. Paksra, majd megint a MAFC-hoz vezetett az útja, majd hazatért, 2000-ben vonult vissza, de 2002-ben reaktiválták, és tagja volt a feljutást újra kiharcoló nyíregyházi csapatnak.

Fia és lánya is kosarazik, szurkolóként állandó szereplője volt a férfi és női, fiú és lány kosármeccseknek. Különleges humora sosem hagyta el. Szerettük volna hinni, hogy a róla kapott sokkoló hír is csak valami tréfa. De nem. Sönyi nincs többé. Isten veled, Legenda!

KM-BT
hirdetés