Helyi közélet

2010.07.13. 10:48

Kisújszállást elkerüljük a 4-es főúton

<p>Aki nem az autópályán, hanem a „négyesen” igyekszik a fővárosba, jobb, ha tudatosítja: hamarosan a főút elkerüli Kisújszállást.</p>

Ezáltal a gyalogosok és kerékpárosok, a belvárosban élők is fellélegezhetnek.

– A több mint 11 kilométeres új szakasz kétszer egysávos lesz, és később autópályává bővíthető – újságolta Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője. – Naponta 15 ezer jármű közlekedik a fővárost az ukrán határral és Észak-Erdéllyel összekötő 4-es főútnak ezen a szakaszán, az új útpálya tehát jelentősen gyorsítja a haladásukat, és az átadásával a várakozások szerint csökken a súlyos közlekedési balesetek száma is a térségben. A nemsokára elkészülő út a később megépíteni tervezett M4-es autópálya bal oldali pályarésze, ennek a bővítési lehetőségnek megfelelően alakították ki a 11 kilométeres szakasz egyik hídját is, amely a mezőgazdasági forgalmat vezeti át az út felett. A szakasz másik két felüljáróját, a Kisújszállás-Kálkápolna vasútvonal, valamint a mellette haladó szervizút fölött átívelőt és a Budapest-Nyíregyháza vasútvonalat keresztezőt is úgy építették meg, hogy később bővíthető legyen.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával 6,3 milliárd forintért valósul meg, ennek 85 százalékát az unió finanszírozza.

- Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában