Budapesti férfi tenisztorna – Fucsovics edzője tudja, mivel lehet legyőzni Juzsnijt

Budapest – Sávolt Attila tudja, hogy tanítványa, Fucsovics Márton kedden milyen taktikával győzheti le főtáblás ellenfelét, a rutinos orosz Mihail Juzsnijt a Budapesten zajló 482 ezer euró (150 millió forint) összdíjazású salakpályás tenisztornán.

“Juzsnij ellen lehet játszani, tempóban és ütőerőben sem tud extrát” – nyilatkozta hétfőn Sávolt Attila. Hozzátette, sokszor játszott ellene, ötször sikerült is legyőznie, ezért tudja, mi a gyenge pontja, és igyekeznek ezt kihasználni.

“Marci teljesen máshogyan üti meg a labdákat, mint annak idején én. Ha képes lesz hosszan játszani és megemelni az ütéseit, azzal igen kellemetlen pillanatokat szerezhet Juzsnijnak. Amennyiben nem, akkor viszont neki lehetnek gondjai az orosszal” – vélekedett az edző.

Fucsovics hétfőn párosban búcsúzott a budapesti tornán, miután a román Marius Copil oldalán 7:5, 6:2-re kikapott a negyedik helyen kiemelt Brian Baker, Nikola Mektic amerikai, horvát kettőstől. Sávolt úgy látta, különösen Baker emelkedett ki a pályán lévő négy teniszező közül, a találkozónak ő volt a kulcsembere.

A szakember Fucsovics teljesítményéről kifejtette, “lassabban mozgott, kevesebb energiát fektetett a mérkőzésbe”, de legalább megszokta a környezetet és a pályát. Utóbbival kapcsolatban megjegyezte, hogy Fucsovics játékához túl lassú, nedves a salak, így nem érvényesülhettek rajta az erősségei.

Sávolt Attila a budapesti ATP-tornával kapcsolatban elmondta, “ez nemcsak az én koromban volt elképzelhetetlen, hanem egészen tavaly nyárig”.

“Óriási lehetőség a magyar tenisz, a tehetséges fiataljaink számára, hogy elérhető közelségbe kerül hozzájuk egy főtáblás részvétel, illetve az ottani mezőny. A miheztartás végett említsük meg, hogy Marci tavaly egyetlen ATP-versenyen, Barcelonában került a főtáblára. A magyar játékosok hazai közönség előtt, hazai környezetben szerezhetnek pontokat és rutint, és mérhetik fel a nemzetközi mezőny erejét” – hangsúlyozta az edző.

– MTI –
hirdetés