Budapesti női tenisztorna – Stollár Fannyék nyerték a döntőt párosban

Budapest, 2018. február 25. Stollár Fanny (j) és a spanyol Georgina García Pérez, miután győztek a belga Kirsten Flipkens és a svéd Johanna Larsson ellen a Hungarian Ladies Open budapesti női nemzetközi keménypályás tenisz páros versenyének döntőjében a budapesti BOK csarnokban 2018. február 25-én.
Budapest, 2018. február 25. Stollár Fanny (j) és a spanyol Georgina García Pérez, miután győztek a belga Kirsten Flipkens és a svéd Johanna Larsson ellen a Hungarian Ladies Open budapesti női nemzetközi keménypályás tenisz páros versenyének döntőjében a budapesti BOK csarnokban 2018. február 25-én. - © MTI Fotó: Kovács Tamás
Budapest – Stollár Fanny és spanyol játékostársa, Georgina García Pérez nyerte a párosversenyt a budapesti, 226 750 dollár (57,2 millió forint) összdíjazású női keménypályás tenisztornán.

A magyar, spanyol duó a BOK Csarnokban zajló verseny vasárnapi döntőjében az első helyen kiemelt Kirsten Flipkens, Johanna Larsson belga, svéd párost verte 4:6, 6:4, 10-3-ra, döntő rövidítésben.

Az első szett 34 perc alatt lett a riválisé, majd Stollárék 37 perc alatt egyenlítettek. A mindent eldöntő harmadik felvonásban aztán már ők irányítottak, Flipkensék 0-3 után szerezték első pontjukat, de utána 5-1 és 9-2 is volt a magyar, spanyol kettősnek, amely második meccslabdáját értékesítve végül 1 óra 20 perc alatt diadalmaskodott.

A 19 éves Stollár pályafutása első WTA-tornagyőzelmét aratta. García Pérezzel közösen 12 300 dollárt (3,1 millió forintot) nyertek.

Budapesti nõi tenisztorna - Stollár Fannyék nyerték a dönt?
Budapest, 2018. február 25. A svéd Johanna Larsson (b) és belga Kristen Flipkens a Stollár Fanny és a spanyol Georgina García Pérez elleni mérkőzésen a Hungarian Ladies Open budapesti női nemzetközi keménypályás teniszverseny páros döntőjében a budapesti BOK csarnokban 2018. február 25-én. A magyar-spanyol páros nyerte a döntőt. | MTI Fotó: Kovács Tamás

Eredmény (a viadal honlapja alapján):

páros, döntő:

Georgina García Pérez, Stollár Fanny (spanyol, magyar)-Kirsten Flipkens, Johanna Larsson (belga, svéd, 1.) 4:6, 6:4, 10-3

később:

egyes, döntő:

Dominika Cibulkova (szlovák, 1.)-Alison Van Uytvanck (belga) 17.00

– MTI –További hírek a Sport kategóriából


hirdetés