szon-sportoldal

2013.04.09. 13:40

Rátgéber Akadémia – immár Tarpán is

Tarpa - A település akadémiai alközpontjai a fiú labdarúgás mellett a lány kosárlabdával bővültek.

Tarpa - A település akadémiai alközpontjai a fiú labdarúgás mellett a lány kosárlabdával bővültek.

A DVSC után újabb mentoregyesület csatlakozott a tarpai törekvésekhez, hogy a szatmári település egyre sportosabbá váljon. Az akadémiai alközpontok sora a fiú labdarúgás mellett a lány kosárlabdával bővül Tarpán a következő tanévtől, egyben így válik koedukálttá a rendszer. A Tarpa SC és a Rátgéber Akadémia együttműködési megállapodását az Európa-hírű kosárlabda-edző, a pécsi utánpótlásműhely névadója, Rátgéber László mellett dr. Páva Zsolt, a baranyai megyeszékhely polgármestere is ellátta kézjegyével, a tarpaiak részéről pedig Szécsi Szabolcs polgármester és Insticei Zoltán, a sportklub elnöke volt az aláíró.

– Terveink szerint az óvodás kortól egészen a munkavállalásig fogjuk sportolóink kezét – mondta az így létrejött lehetőségekről Insticei Zoltán, a Tarpa SC elnöke. – Akár a sportági képzést, akár az iskolai oktatást segíti majd a szerződés létrejötte, és ezt mi sikerként könyveljük el. A rendszernek négy kimenete lehetséges, ebből három örömteljes. Az egyik opció, ha a növendék az általános iskola befejeztével Pécsre vagy Debrecenbe kerül, majd profi karriert fut be. A másik eshetőség, hogy Tarpán marad a folyamatosan bővülő lehetőségek vonzásában. A harmadik lehetőség pedig az, hogy visszatér tanulmányai befejeztével szülőfalujába vagy szülővárosába, s ott kamatoztatja a tapasztalatait. A negyedik eshetőség egyedül a nemkívánatos, azaz a sporttól való eltávolodás. Ezt azonban megelőzhetjük a tudatos és alapos kiválasztással. Az általunk felvázolt életpályamodellt találta rendkívül szimpatikusnak Rátgéber László is. A tarpai II. Rákóczi Ferenc Művelődési Házban megejtett ceremóniát testközelből figyelhette a település lakossága, a helyi önkormányzati- és sportvezetők, a pedagógusok és a labdarúgó akadémiai alközpont növendékei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!