Buli buli hátán Aggteleken

Most egy ünnepről van szó, egy bensőséges igazi ünneplésről, amelyet minden nő ismer. Alig múlt el a farsang, röpke két hét telt el, s ismét itt egy buli! De most egy ünnepről van szó, egy bensőséges igazi ünneplésről.

Március 8. – reméljük, ezt a napot a világon minden nő ünnepként ismeri, sajnos azonban nem mindegyik ünnepként éli meg még mai világunkban, az elmaradott térségekben! Mi szerencséseknek mondhatjuk magunkat, minket ünnepelnek – jelentette ki Pecze Imréné, aggteleki informátorunk. Sőt! Vannak sokan, akiket több helyszínen is köszöntenek.

Meglepik a hölgykoszorút

Köszöntik otthon a család férfitagjai, munkahelyén a férfi munkatársak, s különböző közösségekben, melynek tagjai. A Baráti Kör Aggtelekért Egyesület „férfihada” minden évben meglepi a hölgykoszorút egy hangulatos buli megszervezésével. Nincs könnyű dolguk, mivel a hölgyek hétszer annyian vannak! Szolidan kezdődik az este (meghívó, versek, köszöntő, sárga rózsa, finom vacsora), aztán „átcsap” a mulatásba, ahol a fő hangsúly a csárdáson van. Együtt ropja kicsi és nagy, unoka és nagymama (Van olyan család, akiknél két generáció is „baráti körös”, s ilyenkor az anyuka elhozza még a kislányát is!).

Külön öröm

Köszönjük a gáláns lovagoknak ezt az estét! Köszönjük, hogy igyekeztek (az arányra való tekintettel) mindenkit jól megtáncoltatni! Külön öröm volt látni, hogy közöttünk voltak e napon azok a társaink is, akik betegek és nehezen mozdulnak ki, de megtiszteltetésnek vették a meghívást, emelték az est fényét. Az Egyesület nevében őszinte köszönetet mondok Aggtelek Községi Önkormányzatnak, hálásak vagyunk, hogy biztosítja rendezvényeinkhez, összejöveteleinkhez a helyszínt, ugyanis kulturális egyesület lévén a székhelyünk a Petőfi Művelődési Ház. Még egyszer köszönjük – mondotta végezetül Pecze Imréné!

B. Gy.
hirdetés