Buli buli hátán: érdemes rápörögni a hétvégére

Buli buli hátán: érdemes rápörögni a hétvégére
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Kíváncsi vagy, milyen bulikkal és koncertekkel várnak a hétvégén a megyeszékhelyen és környékén? Ízelítőül: szombaton a 30Y koncertezik a Club Hollywoodban.

Április 5., péntek

19 óra: Tűzvihar a Continental Arénában

Az év első felében több hazai és határon túli településen lép színpadra hazánk immáron ötvenhetedik éve működő rockzenekara, az Omega.

A koncertsorozatot az együttes második, Tízezer lépés című albumának egyik nagy slágere, a Tűzvihar után – melyet Molnár „Elefánt” György gitáros jegyez – keresztelték el. A turné egyik állomása a nyíregyházi Continental Aréna. Kóbor János és zenekara több tekintetben is úttörőnek számít a magyar könnyűzene történetében: 1968-ban elsőként jelent meg önálló albuma Magyarországon, a Trombitás Frédi és a rettenetes emberek (az Illés Ezek a fiatalok című albumán más együttesek is játszottak). Az 1969-es 10000 lépésé volt az első kinyitható lemezborító, az album zenei anyagából pedig elkészült az első önálló tévéshow, a Tízezer lépés – Omega Show. A múlt évi Fonogram-­átadón az együttest életműdíjjal tüntették ki.

21 óra: Járai Márk a Walk Streetben

A nyíregyházi étterem akusztikus koncertsorozata folytatódik, az ötödik fellépő a Halott Pénz énekese.

Járai Márkot a legtöbben Marsalkó Dávid oldalán ismerték meg, hisz ő is tagja a Halott Pénz nevű formációnak. Előtte rengeteg covert készített híres előadóktól, többször is koncertezett kisebb kávézókban, szórakozóhelyeken. Eredeti szakmája szerint fogorvos, de jelenleg a zene az élete.

21.30: Tavaszi Signal Motorock a Szmogban

Műsoron a hetvenes, nyolcvanas évek ikonikus hard rock dalai.

A Signal Motorock visszatérő vendég a nyíregyházi rockpubban, ahová ezúttal is a legjobb P. Mobil-, P. Box-, Dinamit-, Piramis-, Skorpió-, Hobo-, Beatrice-, Deep Purple-nóták egyedi feldolgo­zásaival érkeznek. Természetesen a zenekar jól ismert saját számai is felcsendülnek Gergely Miklós (gitár, ének), Dobó Norbert (gitár, ének), Sólyom Imre (basszusgitár) és Tóth György (dobok) előadásában. Természetesen az este nem ér véget a koncerttel, szabad a headbang hajnalig. A belépés ingyenes.

22 óra: R’n’B In The City

A nyíregyházi X Caféban péntek éjjel ismét a legpörgősebb R’n’B-, hiphop- és trapzenéket adagolják.

23 óra: Nem áprilisi tréfa: ultrabrutál parti az Absolut 2.0-ban

Totál felspannolva és telis-tele izgalmas elektronikus zenei programokkal ugranak fejest a tavaszba a nyíregyházi klub bulifelelősei.

Péntek éjjel Szecsei izzítja a potmétereket a házigazda Németi és Tekk közreműködésével.

Április 6., szombat

20 óra: 30Y-lemezbemutató a Club Hollywoodban

A napokban jelent meg a pécsi együttes új, a sorban tizenkettedik nagylemeze, ami a „ki az akit még megölelnél” címet viseli.

„A 30Y először megalakult, keletkezett, létrejött, aztán formálódott, alakult, haladt, maga útja, járatlant a jártért. Lemezek, koncertek, csupa-csupa adat, dicsekvő adatok, felvágólag leírhatók, hogy ők aztán így meg úgy, továbbá ekkorák, akkorák, mit mekkorák, dehogy, nagyobbak, annál is. Most ideértek, új lemez van, ez a mániájuk, hogy dalok, amik fontosak, fontosabbak mindennél” – olvasható a hírrel kapcsolatos bejegyzés a zenekar Facebook-oldalán. A rajongók legnagyobb örömére Beck Zoliék már az új dalokkal érkeznek Nyíregyházára, s nem is egyedül. Vendégük az Idegen.

21 óra: Születésnapi buli a Mamma Miában

A nyíregyházi szórakozóhely pontosan két esztendővel ezelőtt nyitotta meg kapuit. Ki fújja el velük a szülinapi torta gyertyáját?

Ahogy arra számítani lehetett, óriási bulival ünnepli második évfordulóját a Mamma Mia. A három terem háromféle zenei stílusa már nem extra hozzávalója a mulatságnak, a sztárvendégek azonban annál inkább: színpadra lép a kilencvenes évek popgyárosa, a legrajongottabb magyar lány- és fiúzenekarok, valamint a szomorú szamuráj atyja, Kozsó. Továbbá érkezik Dj. Dominique. Házigazdák: Fenyvesi, Viktor, Sögő.

21 óra: Cocktail Party & Dance All Night

Hatalmas koktélpartit hirdetett a nyírlugosi Főnix Bár szombatra. Természetesen a finom italok mellé zene is dukál, amiért Kevin Johnson felel.

21 óra: Melounge duó a Chloé New Yorkban

A nyíregyházi étteremben a közkedvelt ének-gitár formáció lép színpadra. A Melounge duó tagjai, Kindrusz Emese és Fekete Gábor az általuk kedvelt előadók, zenekarok dalait dolgozzák fel és adják elő.

22 óra: Fergeteges bulival indítják a tavaszt

A tiszateleki klub is ráhangolódott az évszakváltásra.

A kikelet jegyében igazán friss partit prezentálnak szombat éjjel Deka, Johnnie Pappa, PéGé és Henry vezetésével. A mulatós teraszon pedig Kocsis Janika és Kozma István zenél.

22 óra: Sterbinszky és Vasco a Club Prestige-ben

Az elektronikus tánczene és a legnagyobb klubok veteránja, Dj. Sterbinszky, valamint Vasco gondoskodnak a legütősebb trekkekről és a kiváló hangulatról a mátészalkai klubban.

22 óra: Ismét Latin Disco Party a Barbizonban

Leküzdenéd a tavaszi letargiádat? Akkor neked a legforróbb modern latin slágerekre van szükséged.

Ne aggódj, nem kell orvoshoz fordulnod a tavaszi fáradtság miatt, a legdögösebb reggaeton-, latin pop, zumba-, moom­bahton- és latin house számokhoz vény nélkül is hozzájuthatsz a Szódaház utcában, ahol a megfelelő adagolásról El Dezi és Széles Amigo gondoskodnak. S hogy hajnal felé se hűljön ki a hangulat, érkezik Opitz Barbi, de a Mambo Space Live Conga show is mozgásban tart.

22 óra: Megborulás a Club Passionben

A mátészalkai szórakozóhelyen ezen a hétvégén G.w.M lesz a sztárfellépő. A házigazda pedig nem más, mint Tekk.
hirdetés