Bűn- és balesetmegelőzési nap Nagyecseden

Bűn- és balesetmegelőzési nap Nagyecseden
© Fotó: police.hu
Nagyecsed – A Mátészalkai Rendőrkapitányság által szervezett vetélkedőn általános iskolák 8. osztályos tanulói mérték össze szellemi és fizikai képességeiket.

A Mátészalkai Rendőrkapitányság Nagyecseden a Városi Művelődési Ház és Könyvtárban rendezte meg a “A Ti Jövőtök a Mi Reményünk” elnevezésű bűn- és baleset-megelőzési versenyt 2016. szeptember 29-én. A Mátészalkai Rendőrkapitányság vezetője dr. Bakos Olivér r. ezredes a program céljaként a felnövekvő generáció pályaválasztással kapcsolatos segítését és a rendészeti pálya népszerűsítését említette. A versenyen a rendőrkapitányság illetékességi területén működő általános iskolák végzős, azaz 8. osztályos diákjai vettek részt és az őket felkészítő pedagógusok. A versenyfeladatok olyan készségeket, mint a megfigyelő-, helyzetfelismerő,- kapcsolatteremtő, kommunikációs,- együttműködő képesség helyeztek középpontba, amelyek a rendőri hivatás gyakorlásához elengedhetetlenek.

rendorseg

A feladatok végrehajtása alatt a tanulók megismerkedtek a különböző rendőri szakterületek munkafolyamataival. Az ügyességi pálya teljesítése alatt pedig képet kaptak a diákok saját fizikai- erőnléti állapotukról. dr. Bakos Olivér r. ezredes kapitányságvezető a versenyen résztvevő gyerekeket a nap végén ajándékkal jutalmazta. A kapitányságvezető a programvégi értékelésében a verseny legnagyobb sikerének a diákok lelkesedését és pozitív visszajelzéseiket említette.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés