Bűn és büntetés

Bűn és büntetés
© Illusztráció: getty images
Odavágtak rendesen. Joggal, s jól tették. A vádlott kihasználva egy idős férfi korát, hiszékenységét, folyamatosan kéregetett kölcsön. Hol ennek, hol annak adta ki magát, hogy félrevezesse „segítőjét”. Telefonált mint bankfiókvezető, bíró vagy ismert tévés személyiség. Bár a bűncselekményeket csak részben ismerte el és fellebbezett, mire másodfokon kapott öt évet, és kötelezték, hogy tizenhárommilliót fizessen az időközben elhunyt sértett jogutódjának. Mán László jegyzete.


Bizonyára vannak, akik szerint ez talán súlyos, de ne hagyjuk figyelmen kívül azt, hogy a pénz, a bankók mögött mindig emberek vannak. Gyakorta drámák. Elég, ha csak a Questor-ügyre gondolunk. Az érintettek rendre felhívják magukra a figyelmet, hiszen szeretnék visszakapni azt, ami az övék volt. Akadt olyan kárvallott, aki új házra gyűjtött, és így pénz és új otthon nélkül maradt. Volt, aki ezt nem tudta megemészteni és önkezével vetett véget az életének. Volt, aki külföldi gyógykezelésre gyűjtött… Valódi drámák.

Sokan kíváncsiak arra, hogy vajon milyen büntetést kapnak majd azok, akik eltüntették a milliárdokat. Arányban lesz-e a bűn és a büntetés?

Mán László

Címkék: ,hirdetés