Sport

2016.09.11. 19:19

Kisvárda Master Good - Elsőként vették be Szeged várát

Kisvárda - Erős Gábor korai gólja jelentette a kisvárdaiak győzelmét a labdarúgó NB II-ben.

Kisvárda - Erős Gábor korai gólja jelentette a kisvárdaiak győzelmét a labdarúgó NB II-ben.

Gosztonyi András a kezdőcsapatban, Toma György és Hej Viktor a cserék között, vagyis mindhárom augusztus végi szerzeményét benevezte a vasárnapi szegedi NB II-es bajnokira a Kisvárda Master Good. A kispadon foglalt helyet a sérülése után visszatért Kardos Norbert is.

Erős Gábor pedig a gólszerzők közé tért vissza. A tavalyi bajnokságot 19 góllal a góllövőlista második helyen zárt csapatkapitány megszerezte szezonbeli első találatát, megérdemelt vezetéshez juttatva csapatát. Merthogy az első félidőben egyértelműen a vendégcsapat dominált, szünetig nagyobb is lehetett volna a vezetés mértéke.

A második félidőben óvatosabb futballra váltott a Várda, de így is szerezhetett volna gólt, csakhogy a Gosztonyit váltó cserejátékos, Szabó Péter a lécre bombázott. A végén még Rajczi Péter tehette volna biztossá a győzelmet, de az ő helyzete is kimaradt, így valamivel többet kellett izgulni a lefújásig, de a vendégek győzelméhez nem férhetett kétség. A Kisvárda az első csapat, amelyik ponttal távozhatott az újonc SZEOL otthonából – mindjárt hárommal.

KM-BT

SZEOL SC–Kisvárda Master Good 0–1 (0–1)

Szeged,1200 néző, v.: Veizer (Csatári, Bornemissza).

SZEOL: Leindler – Kéri, Gajág, Ikonomu, Grünvald – Forró A. (Tomisic, 67.) – Schrammel (Harsányi I., a szünetben), Puskás Cs., Rácz L., Buzási (Beretka, a szünetben) – Péter A. Vezetőedző: Tóth Ákos.

Kisvárda: Ivancsics A. – Vári B., Papucsek, Fodor F., Talabér – Lucas, Minczér – Gosztonyi (Szabó P., 59.), Erős G. (Fodor A., 75.), Cseri T. (Toma, 78.) – Rajczi. Szakmai igazgató: Révész Attila.

Gól: Erős G. (0–1) a 10. percben

Percek, események

10. perc: Lucas baloldali beadása után Erős Gábor megelőzte a védőket és a kapust, és jobb spiccel a kapu közepébe továbbított, 0–1.

Mesterszemmel

Tóth Ákos: – Az első félidőben mutatott gyáva játékunk engem is meglepett. Szünetben rendeztük a sorokat, a folytatásban harcosabban futballoztunk, de csupán helyzetecskékig jutottunk. A Kisvárda megszakította veretlen hazai sorozatunkat.

Révész Attila: – Hatékonyan futballozó középpályás sorunknak köszönhetően az első félidőben többet birtokoltuk a labdát, akár több góllal is vezethettünk volna. Fordulás után gyors kontrákkal veszélyeztettünk, de helyzeteinket rendre elrontottuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!