Bűnmegelőzési előadás Nyíregyházán

Bűnmegelőzési előadás Nyíregyházán
© Fotó: police.hu
Nyíregyháza – Drogprevenció, a fiatalkori bűnözés és a biztonságos internethasználat témakörében tartott előadást Páll Sándor r. alezredes.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársa 2018. augusztus 13-án a Szent Lukács Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ lakói részére tartott előadást drogprevenció és a fiatalkori bűnözés témakörében. A bűnmegelőzési szakember felhívta továbbá a hallgatóság figyelmét az internethasználat, valamint a közösségi oldalak veszélyeire is, melyek különösképpen felkeltették a fiatalok érdeklődését, hiszen mindennapjaik során gyakran használják a világhálót. Ismertette az érintett korosztállyal a biztonságos internethasználat szabályait, majd a foglalkozás végén készséggel válaszolt kérdéseikre.

Néhány jó tanács, ami elhangzott az előadáson:

  • Idegenekben soha ne bízz meg feltétel nélkül! Légy mindig gyanakvó az ismeretlenekkel szemben, hiszen nem biztos, hogy az ő céljaik a te javadat szolgálják!
  • Ne használd meggondolatlanul a közösségi oldalakat, ne engedd, hogy tartózkodási helyed követhető legyen!
  • Ne add ki sehol, hogy mikor nem vagytok otthon, hisz ezzel a betörők „tippet” kaphatnak olyan lakásról, ami üresen áll!
  • Személyes adataidat, vagy visszaélésre lehetőséget adó fényképeket soha ne tegyél közzé az interneten!
  • Ne tegyél fel a világhálóra másokról készült fotót vagy videót az illető beleegyezése nélkül!
  • Közösségi oldalakon csak olyan személyt jelölj vissza, akit valóban ismersz!

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés