Büntetlenül hagyott büntetők

Amikor alig hat perccel a befejezés előtt a Nyíregyházi KSE élvonalbeli kézilabdacsapata két gólra olvasztotta hátrányát – hirtelen meleg lett a pite a Szeged számára a bujtosi csarnokban.

A két Bajnokok Ligája fellépés között nyírségi túrát bevállaló vendégek a hajrában bekeményítettek, mindazonáltal – az erőviszonyok ismeretében – felettébb tisztes vereség (27–33) után a házigazda egylet tagjai egyenes derékkal masírozhattak le a pályáról.

Emelt fővel jöhettünk le, ugyanakkor továbbra is akadtak hibák: még nem volt alkalmam megszámolni, de biztos, hogy ezúttal is több, mint tíz tiszta ziccert hagytunk ki, a négy kimaradt büntető pedig különösen bosszantó – elmélkedett Jano Pál, az NYKSE edzője.
Nem az igazi

Az NYKSE legközelebb október
21-én mutatja meg magát, midõn a Dunaferrt fogadja,
majd ismét november 5-én lesz ismét jelenése,
mégpedig Gyõrben. A rendkívül szaggatott menetrendhez
roppant nehéz alkalmazkodni.

– Ebbõl a szempontból aligha van párja a magyar
bajnokságnak – jelezte Jano Pál. – A szezon elején
feszített volt a tempó, majd hetek telnek el tétmeccs
nélkül. Megpróbáljuk szinten tartani a csapatot,
ennek érdekében Romániában játszunk
két edzõmérkõzést, aztán Ózdra
is elutazunk, de ez nyilvánvalóan nem az igazi…


Azt mondom, egy hétméterest el lehet rontani, ez benne van, de négyet…. Mit lehet csinálni? Nehéz belelátni a fiúk fejébe, kétségtelenül hajtanak, olykor azonban elkalandozik a figyelmük. Azt azért megjegyezném: az, hogy korábban szerda-szombat ritmusban játszottuk a meccseket sokat kivett a társaságból, most jutott idő a megfelelő regenerálódásra, ami azonnal érződött a mutatott teljesítményen. Sikerült egy nálunk jobb csapatot megszorítani, a probléma csak az, hogy ezért nem jár pont.


-Koncz Tibor-
hirdetés