Helyi közélet

2013.04.18. 09:13

Mesemondó verseny a nyírmadai Napsugár Óvodában

A nyírmadai Napsugár Óvodában már februárban elkezdtük egy mesemondó verseny szervezését: felhívást intéztünk a szülőkhöz, segítsenek gyermekeiknek mesét, verset tanulni erre az alkalomra, ha van kedvük hozzá - Tóthné Szücs Éva beszámolója.

A nyírmadai Napsugár Óvodában már februárban elkezdtük egy mesemondó verseny szervezését: felhívást intéztünk a szülőkhöz, segítsenek gyermekeiknek mesét, verset tanulni erre az alkalomra, ha van kedvük hozzá - Tóthné Szücs Éva beszámolója. A húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódóan nyuszis meséket, verses meséket vártunk: ezek keresésében, kiválasztásában az óvodapedagógusok segítettek. Az óvodában minden nap jelen van a mese, a bábozás, dramatizálás – ezek jótékony hatását mindannyian ismerjük: fejlődik beszédkészségük, bővül szókincsük, fantáziájuk szárnyra kel.

Nem titkolt célunk volt, hogy még jobban megszerettessük a gyerekekkel a könyveket, az irodalmat.

Szép számmal vették a bátorságot, és otthon tanulgatták a kiválasztott művet. Ezúton is szeretnénk megköszönni a szülők, nagyszülők fáradozását.

Április 11-én, a Költészet napját is megünnepelve, szép számú közönség előtt 31 gyerek mondta el meséjét, verses meséjét, szerezve ezzel sok örömet a jelenlévőknek. Persze senki sem mehetett el üres kézzel: emléklapot, könyvet, s általunk készített ajándékot kaptak.

Örömmel töltött el bennünket, hogy a szülőkkel együtt gyönyörködhettünk az ügyes és tehetséges gyerekekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában