Bush megérkezett a szállodába

Nem sokkal szerda este 8 óra után megérkezett a fővárosi Meridien szállóba George W. Bush amerikai elnök.

Bush és küldöttsége csaknem 40 autóval érkezett meg az Erzsébet térre. Az út mellett tízméterenként rendőrök álltak. A szállodát körülbelül 50 méter sugarú körben, egy nagyjából 2 és fél méter magas vaskordonnal vették körbe. Az amerikai elnök érkezésére szemtanúk szerint viszonylag kevesen voltak kiváncsiak: a legfeljebb ezer fős nézelődő fele külföldi volt.

A George Bush-t szállító elnöki különgép nem sokkal este nyolc óra előtt landolt a Ferihegy 2 repülőtéren. Az elnököt elkísérte felesége Laura Bush, valamint Condoleeza Rice külügyminiszter. A vendégeket Göncz Kinga külügyminiszter fogadta a magyar delegáció élén a repülőtér betonján.

Az elnöknek szerda este nincs hivatalos programja. Csütörtökön első útja az amerikai nagykövetségre vezet, majd Sólyom László köztársasági elnökkel találkozik a Sándor-palotában. Ezután a Parlamentbe hajt, ahol Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel tárgyal és rövid sajtótájékoztatt tart. Bush délután a Citadellánál mond beszédet, amelyet a CNN amerikai hírtelevízió élőben közvetít, majd várhatóan este 6 órakor megy el Budapestről.Sporthírek


hirdetés