Büszkék a tavukra az egyesület tagjai

Az egyesület titkára, Máté István egy termetes ponttyal
Az egyesület titkára, Máté István egy termetes ponttyal
Tiszavasvári – A tóban ponty, amur, harcsa, csuka, süllő, kárász, nyáron pedig afrikai harcsa is fogható.

Több mint 60 éves múltra tekint vissza Tiszavasváriban az Alkaloida Lombik Horgászegyesület, amelynek napjainkban 670 tagja van. A civil szervezet horgászvízzel is rendelkezik, a város határában lévő Kacsás-tó is már több évtizede az egyesület tulajdonában, kezelésében van.

Nemcsak az egyesületi tagok, hanem más, környékbeli horgászok is szívesen járnak ide vissza a szép környezet, a tiszta víz és nem utolsósorban a jó fogások miatt.

Az is vonzó a horgászok számára, hogy a 3,2 hektáros tavon négy sziget is található. Az átlagmélység 120 cm. Horgásztanya, faház, vizesblokk, filagória, bográcsozási lehetőség és esőbeálló is várja a horgászokat a drótkerítéssel körbekerített területen.

Felmondott szerződés

A tóban ponty, amur, harcsa, csuka, süllő, valamint keszeg, kárász, nyáron afrikai harcsa is fogható, törpeharcsa szerencsére nincs a vízben – tájékoztatta lapunkat Fejes László Ádám, az egyesület elnöke.

– Minden évben megrendezzük az egyesületi horgászversenyt több kategóriában (fenekezős, úszós, felnőtt, ifi, gyermek). Az egyesület folyamatosan a tó fejlesztésén fáradozik, hogy minél jobb lehetőségeket kínáljon a horgászok számára.

– Tervben van egy másik tó kialakítása a régi tó mellé, illetve egy szálláshelyeket is nyújtó új horgásztanya építése is szerepel a célok között. Sajnos, a tó jelenlegi üzemeltetője felmondta a szerződést egyéb okokra hivatkozva, ezért a 2017-től új üzemeltetőt keres az egyesület. Az érdeklődők a pályázat részleteit az egyesület honlapján is megtalálhatják (tv-horgasz.info) – tette hozzá Fejes László Ádám.

KM
hirdetés