Büszkék a tunyogmatolcsiak a keleti platánra

Akt.:
Büszkék a tunyogmatolcsiak a keleti platánra
© Széles Szabolcs, Soltész Bertalan polgármester, Madarasi Attila gátőr és Somogyi Béla | Fotó: Madarasiné Tircsi Judit
Tunyogmatolcs – Az Év Fája 2013 versenyben összesen 1004 szavazat érkezett be a tunyogmatolcsi keleti platánfára, ami a hetedik helyhez volt elegendő.


– Nagyon köszönjük mindenkinek a leadott voksokat, büszkék vagyunk erre az eredményre – mondta Soltész Bertalan, Tunyogmatolcs polgármestere. Somogyi Béla, a községi Helyismereti Kör elnöke hozzátette, hogy öröm volt látni, ahogyan az emberek összefogással odafigyeltek, és segítették kedvenc fánkat az országos megmérettetésben.

– Az Ökotárs Alapítvány által negyedik alkalommal megrendezett Év Fája versenyben a szervezők a közvetlen környezetünkben élő fákra és a természet fontosságára, s a mindennapi életünkben betöltött fontosságukra hívta fel a figyelmünket még jobban, a Holt-Szamos festői környezetére pedig joggal lehetnek büszkék az itt élők – említette Széles Szabolcs, a keleti platánfa egyik nevezője. Egyébként az idén 41 fa vett részt a versenyben, amelyből 12 lett döntős, a fákra összesen 18 661 szavazat érkezett, és ebből 1004-et a tunyogmatolcsi fára adtak le a szavazók.

KM
hirdetés