Helyi közélet

2016.06.09. 18:13

Kapcsolódási pontok Nyíregyházán

Nyíregyháza - Az együttműködés lehetőségeiről tárgyaltak a törvényszéken.

Nyíregyháza - Az együttműködés lehetőségeiről tárgyaltak a törvényszéken.

Kötetlen beszélgetésre hívta dr. Nyakó Zsuzsanna, a Nyíregyházi Törvényszék elnöke a társszervek képviselőit – tájékoztatta lapunkat dr. Toma Attila sajtószóvivő. – A megbeszélésen részt vett Nyíregyháza polgármestere, a megyei főügyész, a megyei rendőrfőkapitány, a megyei büntetés-végrehajtási intézetek parancsnokai, a NAV igazgatója, a megyei közgyűlés jegyzője, a kormányhivatal igazgatója és a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal regionális igazgatója.

Kitűnő kapcsolat

Nyakó Zsuzsanna elmondta: sikeres évet zárt a törvényszék, hiszen jelentősen csökkent a két évet meghaladó ügyek száma. Tájékoztatta a jelenlévőket a tavalyi ítélkezési adatokról, a Szolgáltató Bíróság és a Nyitott Bíróság Program részleteiről, valamint beszélt az idei feladatokról is. A résztvevők örültek a párbeszéd lehetőségének, hangsúlyozták az általuk irányított szervezet és a bíróság közötti kitűnő kapcsolat fontosságát.

Dr. Kovács Ferenc polgármester a digitális város és az infrastruktúra-fejlesztés terén látott kapcsolódási pontot a bírósággal. Dr. Zsíros Zsolt megyei főügyész a gyorsított eljárások, valamint a hétvégi és hétközi ügyeletekkel kapcsolatosan emelte ki az együttműködés jelentőségét. Harhai Zsolt, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal regionális igazgatója arról beszélt, hogy a hivatal tavaly a megnövekedett migrációs és állampolgársági ügyek miatt került szorosabb kapcsolatba a bírósággal. Dr. Kazsuk Attila, a NAV megyei igazgatója a hivatal és a bíróság együttműködése során felállított munkacsoport hasznosságát hangsúlyozta, dr. Mészáros László és Drotár Zsolt, a két megyei büntetés-végrehajtási intézet parancsnoka pedig a napi munkakapcsolat fontosságáról beszélt.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában