CD-boksz és operaturné: közelebb hozzák a zenét

CD-boksz és operaturné: közelebb hozzák a zenét
© Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A Magyar Állami Operaház küldetésének tekinti, hogy minél több magyar lakta területre, településre, így Nyíregyházára is eljuttassa az opera üzenetét.

Ennek jegyében valamennyi nagyobb hazai könyvtárat és zenei intézményt megajándékozza a tavaly ősszel megjelent, az operakultúra 200 esztendejének remekeit tartalmazó, 50+3 lemezből álló Magyar Opera 200 CD-bokszot.

Ezzel párhuzamosan a Magyar Állami Operaház 2018/2019-es „Puccini Itáliája”–évad részeként vadonatúj bérletprogramot hirdetnek „Operát az Operából!” címmel, Nyíregyházán négy estét szentelve ezzel az opera és a balett műfajának – jelentette be csütörtökön Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója a városházán tartott sajtótájékoztatón.

Népszerűsítésért kiáltó műfaj

– Remek művek találhatóak a különleges kiadványban, amelyekre érdemes ráhangolódni. A főváros távolsága miatt számunkra nehezen elérhető és kissé idegen ez a műfaj, ami azt mutatja: minél inkább terjeszteni, népszerűsíteni kell a ma és a holnap generációja számára is – hangsúlyozta dr. Ulrich Attila, a város alpolgármestere.

KM
hirdetés