Célba ért fejesek

Spari-öröm
Spari-öröm
Szombat délután megyei rangadót rendeztek a labdarúgó NB II-ben, ahol a Baktalórántháza VSE a Nyíregyháza Spartacust fogadta.  video

Melyik veretlenségi sorozat ér többet? A Nyíregyháza Spartacus immár 13 találkozóra rúgó szériája vagy a Baktalórántháza VSE otthoni jó szereplése? Ez is kérdése lehetett a szombati NB II-es labdarúgó megyei rangadóra – a válasz hamar megszületett.

A tabellán elfoglalt helyezések és a játékoskeretek erőssége alapján előzetesen úgy tűnt: a Baktának akkor lehet esélye a pontszerzésre, ha minél tovább kihúzza kapott gól nélkül. Nos, a Szpari hamar megszerezte a vezetést. Lengyel Roland a tavalyi bajnokságban is oda-vissza bevette Petranics kapuját, talán emiatt jelölték hosszú idő után újra a piros-kékek kezdőcsapatába, és lám, a csatár fejese ismét célba ért. A gól után még kapott két nagy esélyt a házigazda, de Illés László kecsegtető helyzetből elvégzett szabadrúgása a sorfalban halt el, Illés Gyula (a Tuzséron megsérült játékos tehát felépült az újabb megyei rangadóra) ziccerből leadott lövését pedig Erdélyi védte.

A másik oldalon viszont nem volt kegyelem: a második sarokrúgás után a második fejesgól is megszületett. Innentől kezdve nem maradt nyitott kérdés, a Baktának egész ősszel gondjai akadnak a támadójátékkal – így volt ez most is, miközben a fölényben játszó Nyíregyháza biztosan őrizte előnyét.

A második játékrész Kanta nagy helyzetével, majd Lengyel érvénytelenített góljával kezdődött, aztán egy szabadrúgást követő fejesből (Stevica először volt kezdő bajnokin, és nyomban betalált) tovább nőtt a vendégelőny. Miután emberhátrányba került, a kegyelemdöfést is megkapta a Bakta: a negyedik volt az első olyan találat ezen a délutánon, amely lábbal született.

Csak nevében volt rangadó a mérkőzés, a táblázaton elfoglalt helyezések a pályán mutatott produkciókban is megmutatkoztak, magyarán megérdemelt a vendégsiker, így a Spartacus továbbra is tapad a Ferencvárosra.

Baktalórántháza VSE–Nyíregyháza Spartacus 0–4 (0–2)
Baktalórántháza, 1200 néző, v.: Fábián.

Baktalórántháza: Petranics – Bíró P., Szenes, Bodnár, Illés Gy. (Márkus, 63. perc) – Nagy Z., Rakóczi, Illés L. (Szabó R., a szünetben) – Kozma J., Németh A. (Pálvölgyi, 79.) – Ádámszki. Edző: Madalina György.

Spartacus: Erdélyi – Sipos T., Ambrusz, Gongolea, Cornaci – Jeremiás (Busa, 75.), Minczér, Lippai, Kanta – Lengyel (Vass Zs., 65.), Stevica (Szilágyi N., 84.). Edző: Gálhidi György.

7. perc: Kanta jobboldali szöglete után Cornaci továbbfejelte a labdát, Lengyel pedig 5 méterről a jobb alsó sarokba bólintott, 0–1.

17. perc: Lippai baloldali sarokrúgását követően a berobbanó Gongolea közelről fejelt a kapuba, 0–2.

73. perc: Lippai baloldali szabadrúgása után Sipos csúsztatott, Stevica pedig 3 méterről a bal alsó sarokba fejelt, 0–3.

74. perc: Minczér kapott sárga lapot Szabó felvágásáért, utóbbi megpróbált törleszteni, és ezért a kiállítás sorsára jutott.

82. perc: Kanta baloldali beadása után Stevica lőtt a bal alsó sarokba, 0–4.

Mesterszemmel.

Madalina György: Gratulálok a Nyíregyházának, megérdemelten győzött.

– Bodnár Tibor –
hirdetés