Célzott ellenőrzések a Kert utcánál a sok száguldozó miatt

Illusztráció
Illusztráció
Nyíregyháza – A Nyíregyházi Rendőrkapitányságra számos panasz érkezett a városból, elsősorban a Kert utca környékéről, hogy hétvégenként éjszaka autósok és motorosok száguldoznak a hosszabb egyenes útszakaszokon, valamint a lakótelep közelében csoportosulnak, és járműveik hangjával zavarják az ott lakók nyugalmát.

A száguldozás nem csak a környékbelieket zavarja, a gyorshajtás a közlekedési balesetek bekövetkezésének egyik legfőbb oka. A rendőrség minden napszakban ellenőrzi az érintett helyszíneket és sebességméréseket végez a gyorshajtók forgalomból való kiszűrése érdekében.

Legutóbbi éjszakai ellenőrzésük alkalmával 11 járművezetővel szemben kezdeményeztek közigazgatási hatósági eljárást sebességtúllépés miatt, egyéb közlekedési szabálysértés elkövetése miatt pedig 5 esetben szabtak ki helyszíni bírságot.

Hasonló ellenőrzésekre a közeljövőben is folyamatosan számíthatnak a közlekedők. Felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy a közúti közlekedési szabályokat mindig tartsák be! Ne feledjék, a személyi sérüléssel járó közúti balesetek közel egyharmadának hátterében a gyorshajtás áll!

A legutóbbi ellenőrzés alkalmával a helyi lakosság köréből több állampolgár is személyesen köszönetét fejezte ki az intézkedő rendőröknek a segítségért!

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés