Centercsere az NYKK-ban

Nemrégiben keltezett írásunkban centercserét jövendültünk a Marso-Vagép Nyíregyháza KK férfi kosárlabda-csapatánál, az azóra eltelt röpke időben pedig realizálódott is az ügylet.

Magyarán a csapat jobb szereplésében bízó vezetése nem a levegőbe beszélt akkor, amikor játékoscseréket helyezett kilátásba. Az első váltás sajnos kényszerű volt, hiszen az újonnan igazolt légiósok legjobbika, a szerb-bosnyák Mitar Trivunovicstól térdsérülése miatt kellett megválni. Az ő helyére az amerikai Andre Burton érkezett.

És máris itt van az újabb változás, ami a látottak alapján nem meglepő, hiszen az euroligás múlttal rendelkező center, Nemanja Jeleszijevics sajnos nem váltotta meg a világot nyíregyházi színekben. A 29 éves szerb kosaras a múlt szerdai, Debrecen elleni Magyar Kupa-mérkőzést követően jelentette be, hogy kezdeményezi szerződése felbontását, amit közös megegyezéssel hétfőn meg is tettek. Közben már folyt a keresgélés, aminek eredményeként az amerikai Gabriel Hughes-t várják Nyíregyházára. A 28 éves, 212 centis óriás Európában az ír és a román bajnokságban próbálta ki magát.

Hughes kedden érkezhet Magyarországra és a szerdai Pezinok elleni Közép-európai Liga-mérkőzésen be is mutatkozhat. A találkozót november 26-án, 18 órától rendezik a bujtosi csarnokban.

– Bodnár Tibor –
hirdetés