Centrumban a gyakornokok

Akt.:
Centrumban a gyakornokok
© Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A jelölteket folyamatosan fogadta, fogadja a Nyíregyházi Szakképzési Centrum.

A Nyíregyházi Szakképzési Centrum, egy uniós projekt keretében, sikeresen pályázott bizonyos gyakornoki programok megvalósítására. Csütörtökön egy szakmai konferenciára várták azokat a cégvezetőket, akik már részt vesznek a programban, de jelen voltak a rendezvényen azok a vállalkozók is, akiket a jövőben érdekelhet a projekt.

– A Nyíregyházi Szakképzési Centrum megalakulása óta fontosnak tartja, hogy szorosan együttműködjön a térség gazdasági szereplőivel. A gyakornoki program segítségével lehetőség nyílik arra, hogy a nálunk végzett fiatalok elhelyezkedjenek az elsődleges munkaerő-piacon. Ezzel a vállalkozásokat is segíthetjük abban, hogy megoldják a munkaerő-utánpótlás kérdését – fogalmazott lapunknak Gurbánné Papp Mária, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum főigazgatója.

Cél a munkahelyteremtés

Hozzátette: a program elsődleges célja a közvetlen munkahelyteremtés elősegítésén túl az, hogy az iskolai rendszerű képzésben, a felnőttoktatásban vagy a felnőttképzésben megszerzett szakképesítés valamilyen formában hasznosuljon, a fiatalok munkahelyi tapasztalathoz juthassanak, ezzel pedig a későbbi foglalkoztathatóságuk esélye növekedjen.

A konferencián elhangzott: ha cégek részt vesznek a programban, akkor egy új státusz bér- és járuléktámogatást jelenthet a számukra. – A Nyíregyházi Szakképzési Centrum tíz tagintézményének valamennyi végzős tanulója folyamatosan tájékoztatást kap a gyakornoki program lehetőségeiről. Elkészült a lehetséges gyakornokok adatbázisa, ezzel is segítve a vállalkozásokat a jelöltek megtalálásában. A gyakornokjelölteket folyamatosan fogadta, fogadja a Nyíregyházi Szakképzési Centrum, jelenleg 63 nyíregyházi székhelyű vállalkozással tartjuk a kapcsolatot – fogalmazott a főigazgató.
hirdetés