Cigándon is megőriznék a higgadtságukat

Az augusztusi nyitányon Varga Zoltán (jobbra) gólja tréfálta meg Tóth Bencét (14) és bátori társait
Az augusztusi nyitányon Varga Zoltán (jobbra) gólja tréfálta meg Tóth Bencét (14) és bátori társait - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyírbátor – Az elmúlt hetek jó formája bizakodásra ad okot a borsodi NB III-as presztízsmeccsre utazó bátoriaknál.

Kicsit olyan, mintha megyei rangadót játszanának. Cigánd közelsége, az elmúlt évek nagy csatár, a korábbi bátori edző, Fogarasi Zoltán borsodi szerepvállalása mind-mind megadja a rangját a nyírbátoriak szombati NB III-as bajnokijának, amelyen ráadásul jó formában lévő csapatok találkoznak: a bátoriak (9. hely) három, a házigazda Cigánd (6.) az utóbbi hét meccsen nem talált legyőzőre.

– Jó passzban van a csapat, az utolsó hat forduló tervezett pontokat már be is gyűjtöttük, úgyhogy teljesen nyugodtan mehetünk Cigándra, nincs számunkra veszítenivaló – mondta Márton István, a Nyírbátori FC edzője. – De hát azt szokták mondani, hogy evés közben jön meg az étvágy, ha már így jöttünk ki az utóbbi fordulókból, akkor már az utolsó meccsen is pontot, pontokat szeretnénk szerezni. Tisztában vagyunk vele, hogy az ellenfél edzőjének, Fogarasi Zoltánnak mekkora presztízsmeccs lesz a szombati, ezzel szemben én azt próbálom tudatosítani a játékosaimban, hogy számunkra ez csak egy mérkőzés lesz a sok közül. Ezt is ugyanúgy meg szeretnénk nyerni, mint bármelyik másikat, ugyanúgy készítettem fel a csapatot, mint a korábbi fellépésekre. Felkészültünk arra, hogy a Cigánd fel lesz tüzelve és úgymond nekünk fog esni, mi ezt szeretnénk higgadtan kezelni, de akaratban így sem múlhatnak bennünket felül. Akaratbeli problémákról az utóbbi hetekben amúgy sem lehetett beszélni a csapatunknál, ezek ismeretében Cigándra is úgy megyünk, hogy reális esélyünk van a pontszerzésre. Megítélésem szerint két azonos képességű csapat összecsapásáról van szó, tudom, hogy az előző években mindig parázs csatákat hozott ez a párosítás, de az ősszel mér nem volt ez ennyire kiélezett. Úgy gondolom, sportszerű körülmények között most is mindkét fél győzelemre fog törekedni, szeretnénk ebből jobban kijönni.

A bátoriaknál újra számításba vehető a sérülésből felépül Opre Rajmund és Tóth Bence valamint az eltiltását letöltő Szilágyi Krisztián, Ricsei Ferenc ellenben továbbra is beteg.
hirdetés