mozi

2020.09.07. 12:00

A kritikák ellenére is hasít a Tenet

A hétvégén átlépte a nemzetközi piacon a százmillió dolláros (30 milliárd forintos) jegybevételt Christopher Nolan Tenet című kém sci-fije, amelyet a pandémia miatti karantén feloldása után az első nagy hollywoodi produkcióként kezdtek forgalmazni világszerte.

HONG KONG, CHINA - AUGUST 24: Pedestrians walk past Tenet movie poster at MTR subway station as cinemas remain closed in Tsim Sha Tsui, Hong Kong, China on August 24, 2020. Companies and the market have struggled to keep their businesses alive due to the novel coronavirus (COVID-19) pandemic's impact on tourism, loss on sales, unemployment, and lack of government support. Miguel Candela / Anadolu Agency

Forrás: AFP / Anadolu Agency

Fotó: Miguel Candela

A thrillerre egyedül Kínában több mint 20 millió dollárért (6 milliárd forintért) váltottak jegyet a nézők a hétvégéig – számolt be róla a Variety.com.

Az Eredet, a Dunkirk és A sötét lovag rendezőjének filmjei rendre nagy közönséget vonzanak a mozikba. De a Covid-éra ismeretlen vizein navigáló Hollywood számára ezek az adatok a krízis utáni élet jeleit is mutatják – fogalmazott a hollywoodi hírportál.

A Tenet a nemzetközi bemutatkozás után csak ezen a hétvégén került az amerikai mozikba, de

Los Angelesben és New Yorkban továbbra sem láthatja a közönség, mert a járványhelyzet miatt ott még nem nyithattak ki a moziláncok.

A Warner Bros. filmstúdióban készült film költségvetése csaknem 200 millió dollár (60 milliárd forint) volt.

A produkció az elemzők szerint akkor lehet pénzügyileg sikeres, ha globálisan megközelítik a 450 millió dolláros (137 milliárd forintos) jegybevételt.

A John David Washington, Robert Pattinson, Kenneth Branagh és Elizabeth Debecki főszereplésével látható Tenet erős nemzetközi bevételei a Warner Bros. egyéb aggodalmait is orvosolják kicsit. A stúdiónak ugyanis épp a napokban kellett felfüggeszteni a Robert Pattinsonnal készülő új Batman-film forgatását, mivel a sztár koronavírus-tesztje pozitív lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!