Civil bumm a megyeszékhelyen

Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere és Petneházyné Bugán Magdolna, a Nyíregyházi Civil Fórum elnöke a tájékoztatón
Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere és Petneházyné Bugán Magdolna, a Nyíregyházi Civil Fórum elnöke a tájékoztatón - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Kétszázharminc szervezetet tömörít jelenleg a megyeszékhely civil fóruma.


Mintha hájjal kenegették volna a városháza Krúdy-termét zsúfolásig megtöltőket.

Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára gratulált Szabolcs-Szatmár-Bereg és Nyíregyháza civil aktivitásához, hiszen a megye az elmúlt évben az országos harmadik helyet érte el a pályázati aktivitásban. A megyeszékhely ennek a pezsgő életnek a gócpontja.

– A Nyíregyházi Civil Fórum összesen 230 szervezetet tömörít. Ezek önszerveződő, önkéntes kezdeményezések és a közjóért végzik a tevékenységeiket. Minden év elején nagyszabású konferencián tájékoztatjuk a képviselőiket a pályázati lehetőségekről. Ezúttal a rendezvény rangját az emelte, hogy az országos keret paramétereit Nyíregyházán jelentették be először. Ez is érzékelteti, hogy milyen fontosnak tartják a helyi civil szervezetek aktivitását – említette Petneházyné Bugán Magdolna, a Nyíregyházi Civil Fórum elnöke.

Módszertani segítség

A Nemzeti Együttműködési Alapnak országos szinten 5,9 milliárd forintos a kerete az idén.

– Az országban a harmadik helyen áll a megye a beadott NEA-pályázatokat illetően – jegyezte meg Szalay-Bobrovniczky Vince.

A hallgatóság soraiban foglalt helyet Cseh Sándor, a TEMI Móricz Zsigmond Művelődési Ház vezetője:
– Az 1960-as évek óta működő művelődési házunkat alapítványi formában üzemeltetjük. Rengeteg módszertani segítséget kapunk a Nyíregyházi Civil Fórumtól. A mindennapi életben éppúgy segítenek nekünk, mint a pályázatírásban. Az általuk szervezett konferenciák azért is hasznosak, mert sok információhoz jutunk és tapasztalatot cserélünk a többi civil szervezet képviselőivel.

A felhívásokhoz bárki hozzáférhet a lebonyolító szervezet, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. internetes felületén.

LTL
hirdetés