Civilek a közbiztonságért

Civilek a közbiztonságért
Évértékelő közgyűlést tartott a Megyei Polgárőr Szövetség miniszteri részvétellel hétfőn.  Törvény a polgárőrségről. Kivonatolt változat [.pdf – 51KB]

Somogyi János, a Megyei Polgárőr Szövetség elnöke a Kelet-Magyarországnak a évértékelő közgyűlés előtt elmondta, hogy eredményes év volt a tavalyi. Jelenleg a megyében 153 polgárőr egyesület mintegy hétezer tagja segít a rendőrségnek, a határőrségnek, a Vám- és Pénzügyőrségnek, a katasztrófavédelemnek, a postának a közrend és a közbiztonság megőrzésében, az állampolgárok biztonságérzetének javításában. Azt szeretnék, hogy a megye minden településén legyen polgárőrség, ez azonban elsősorban a helyi vezetőkön múlik. Igaz, nem sok pénzt, mindössze évi 1,5-2 millió forintot kapnak az országos szövetségtől, de tavaly a megyei közgyűlés is egymillióval támogatta őket.

A közgyűlésen részt vevő Lamperth Mónika belügyminiszter érdeklődésünkre elmondta, hogy 15 éve bizonyítja a polgárőrség létjogosultságát, s épp ideje volt, hogy működésüket törvénybe foglalják, mely április 2-án lép hatályba, s előírja, többek között, a formaruha viseletét. Az állami támogatás összegét a törvény nem nevesíti – tette hozzá.

– Györke László –
hirdetés