COOP: nem lesz tömeges zárvatartás

Akt.:
Az áruházlánc piaci pozíciói továbbra is stabilak
Az áruházlánc piaci pozíciói továbbra is stabilak - © Illusztráció: KM-Archív
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Szükségesnek tartják azt, hogy az állam támogatólag lépjen fel.

Az elmúlt néhány napban több olyan cikk is napvilágot látott, melyek a Coop-üzletek jövőjét firtatják, éppen ezért a tisztán látás érdekében felkerestük az üzletláncot.

A jövőben is így marad

– A COOP továbbra is őrzi piaci pozícióját és az elmúlt évtizedek változásaira adott sikeres válaszaink alapján bizton állíthatjuk, hogy ez a jövőben is így marad. A COOP Gazdasági Csoport ma 582 milliárd forint éves árbevétellel, mintegy 30 ezer munkavállalóval, 2600 franchise boltjával és napi 1,5 millió vásárlójával a kereskedelmi toplista második helyezettje hosszú ideje.

Úgy érezzük, hogy a kereskedelmi tevékenységünkön túl egyfajta missziót látunk el azzal, hogy üzleteinkkel a működőképesség határáig kitartunk a hátrányosabb helyzetű kistelepüléseken is. Tesszük mindezt azért, mert úgy véljük, hogy számos esetben az önkormányzaton kívüli egyetlen munkaadóként felelősek vagyunk dolgozóinkért, a közel-távol egyetlen bevásárlási lehetőségként pedig tartozunk ennyivel vevőinknek is. Éppen ezért tömeges nyitvatartás korlátozás nem szerepel a terveink között.

Továbbra is szükségesnek tartjuk ugyanakkor azt, hogy az állam, felismerve a kistelepüléseken a bolt meglétének fontosságát, támogatólag lépjen fel, segítve ezáltal ezeket a településeket. A korábban megfogalmazott javaslatunk célja is az, hogy ezek a települések ne néptelenedjenek el, ne kerüljenek lehetetlen helyzetbe az ott élő emberek. Ez össztársadalmi érdek – áll a CO-OP Hungary Zrt. lapunkhoz eljuttatott közleményében.

– KM-TG –
hirdetés