Csak a rossz politika iránt érdektelenek!

Nagy erőt jelent a biztatás, ilyen támogatással mesze lehet jutni, ez a tapasztalatom a 13 megye 80 településén, ahol eddig kampányoltam – mondotta Horn Gyula volt miniszterelnök kedden Kazincbarcikán az Egressyben megtartott sajtótájékoztatón.

Az észak-borsodi városba Gyárfás Ildikó, a térség országgyűlési képviselője, egyben az MSZP mostani jelöltje meghívására érkezett és a zsúfolásig megtelt teremben lakossági fórumon is részt vett. Csak a rossz politika iránt érdektelenek az emberek – hangsúlyozta Horn Gyula. Részletesen szólt az Új Magyarország program tartópilléreiről, így uniós létünk előnyeiről, az életkörülmények javításáról és a reformok (egészségügy, oktatás,közigazgatás) szükségességéről.

A demokrácia próbakövének nevezte a rendszerváltás első fázisán való túljutást. Elítélte a minap hallott kirekesztő magatartást, mely szerint ” nem európai, akinek a párnája alatt nincs Biblia!” Gyárfás Ildikó az eredmények között említette a kórház rekonstrukcióját, a mentőállomást, azt, hogy döntés született a 26-os út négysávosításáról és a barcikai új bírósági épületről.

A tervek is biztatóak: új munkahelyek létesülnek a Sajó völgyében, megoldódik a Sajószentpéter-Kazincbarcika elkerülő szakasz ügye, 100 hektáros ipari parkot alakítanak ki, Putnokon pedig ismét felsőfokú agrárképzés indul.

– B. Gy. –
hirdetés