Csak a vízpartról tudják keresni a gyereket

Csak a vízpartról tudják keresni a gyereket
A magas vízállás és az erős sodrás miatt a búvárok várhatóan csak kedden reggel tudják folytatni annak a 8 éves kisfiúnak a keresését, aki vasárnap esett bele a Borsod megyei Harica patakba. A gyerek után vasárnap eredménytelenül kutattak a mentőcsapatok. Keresik a patakba zuhant kisfiút 2006.06.05. video

– Vasárnap sötétedésig 600 méter néztek át a mentőcsapatok a patakban – mondta el a Független Hírügynökségnek a Miskolci Spider Mentőszolgálat vezetője. Lehoczki László hozzátette: most is a helyszinen van, de kutyájával jelenleg csak a partról tudják figyelni a vizet. A sajólászlófalvi patak vízállása ugyanis olyan magas, hogy körülbelül egy métert kell apadnia ahhoz, hogy ismét megkezdhessék a keresést. Tovább nehezíti a munkát, hogy a sodrás olyan erős, hogy vasárnap egy búvárt is bevitt egy fa gyökere alá.

A Harica patak vízszintje vasárnap este 1,5-2 méteren állt. Hétfőn reggel óta körülbelül fél métert apadt, s ha ez így folytatódik, kedden reggel ismét bekapcsolódhatnak a búvárok a keresésbe – tette hozzá Lehoczki László.

A 8 éves kisfiú vasárnap esett a vízbe. A gyerek a nagyszüleihez indult, közben ment le barátaival a megáradt patak partjára. Társai elszaladtak segítséget hívni, de mire visszaértek, a fiút már nem találták.
hirdetés