Csak az biztos, hogy Győrben kezdenek

Fekete Dóráék még nem tudják, hogy mikor merre veszik az irányt, de szombaton Győrbe utaznak
Fekete Dóráék még nem tudják, hogy mikor merre veszik az irányt, de szombaton Győrbe utaznak - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Még nincs meg a rájátszás menetrendje, de szombaton a Kisalföldön kezd a Nyíregyházi Kosársuli az amatőr női NB I rájátszásában.

Nem egyszerű időpontot találni az amatőr női NB I második szakasza, a rájátszás mérkőzéseinek. Kevés a hétvége és sok a forduló, a lényeg pedig ott van a bajnokság elnevezésében: amatőr. Vagyis többnyire diákok vagy munka mellett sportolók az érintettek, így aztán csak a hétvége jöhet szóba, azok között meg sok lesz a „passzív” a húsvéttal, május elsejével és pünkösddel együtt.

Így aztán jelen állás szerint június közepéig pattog a labda, ami a tanulásban érintettek számára az érettségizők és a vizsgaidőszakban résztvevők terepe… A középházban (10-18. hely) érintett Nyíregyházi Kosársuli helyzetét tovább nehezíti, hogy a hatból négy olyan ellenfelet nyert meg a rájátszásra, amely élvonalbeli csapatok második számú alakulata, így a „nagy testvér” programját is figyelembe kell venni az időpontegyeztetésnél. Ezek után nem csoda, hogy bár két hete véget ért az alapszakasz, a szövetség hivatalos honlapján még csak menüpont sincs létrehozva a bajnoki folytatásnak.

Az viszont biztos, hogy az NYKS szombaton 14 órakor Győrben lép pályára. Az ellenfél az SZKA Győr, amely szintén az NB I-es „fiókcsapatok” sorába tartozik, és az alapszakasz során a nyugati ágon, vagyis a Fehér-csoportban az ötödik helyezést szerezte meg.

A következő évtől egyébként nem a területi elvek, hanem az erősorrend határozza meg a csoportbeosztást, a mostani bajnokság első 14 csapata tartozik majd a felsőházhoz. Vagyis az NYKS-nak a középház kilenccsapatos mezőnyében (ahova magával vitte a vele azonos alapszakasz-csoportban szereplő Debrecen és Miskolc elleni két-két győzelmet és vereséget) az első öt között kell végeznie, ha meg akar kapaszkodni a másodosztály elitjében.
Márpedig meg akar…További hírek a Sport kategóriából


hirdetés