Csak behúzta Marci!

Csak behúzta Marci!
© Illusztráció
Nyíregyháza – A nyíregyházi teniszező győzelemmel kezdett Sydney-ben.

Tenisz Az immáron a világranglistán 35. helyen jegyzett Fucsovics Márton kedden, magyar idő szerint kora reggel lépett pályára Sydney-ben az ATP 250-es tornán (589 680 dollár, kemény pálya). A verseny hetedik kiemeltjeként az ausztrál szabadkártyás James Duckworth (234.) volt az ellenfele.

A hazai teniszező kezdett jobban és 2:1-es vezetése után elnyerte Marci adogatásait. Ez a brék döntőnek bizonyult és az ausztrál 6:3-ra nyerte az első szettet. Amíg Djokovics ellen remekül adogatott Marci, most ebben a játékelemben gyengébben muzsikált. Két kettős hibája volt, ásza pedig egy sem. A pontok kétharmadát nyerte ellenfele. A második játszma hasonló forgatókönyvvel ment, ám itt Marci brékelt 2:1-es vezetésénél és szintén 6:3-ra nyert. Itt is volt két kettős hibája Fucsovicsnak, de már egy ásza is.

Jöhetett a döntő szett. Ebben a 26 éves Duckworth jutott előnyhöz ám Marci egalizált, majd brékelt és nagy csatában hozta szervajátékát és 3:1-re vezetett. Ezzel korántsem ért révbe, mert a szívósan küzdő ausztrál szépített, majd elvette Marci adogatását és 3:3 lett az eredmény. Jött a teniszbabona szerinti fontos hetedik játék, amelyben Fucsovics visszabrékelt és ismét előnyhöz jutott.

Az sem jelentett még igazán nagy megnyugvást hogy ezt követően Marci hozta az adogatásait és egy játéknyira volt a győzelemtől. Duckworth azonban újfent nekidurálta magát és 5:4-re szépítette. Marci adogatójátéka következett és mesteri játékkal lávgémmel zárta le az egy óra negyven perces meccset.

A következő körben, szerdán az az ausztrál John Millman (38.) lesz Marci ellenfele, aki 2:1-re nyert az amerikai Frances Tiafoe (39.) ellen.
hirdetés