Csak folyamatos jelenlétükkel lehetne…

Az Észak-Agorán az elmúlt napokban többen szóvá tették, hogy tucatnyi-kéttucatnyi (mozgáskorlátozotti jelzéssel rendelkező) autó parkolt az ünnepekkor a Barlangfürdő előtti díszburkolaton. Ott, ahol „normál” esetben nem állhat autó.

Egy másik észrevétel: „Az Ady-hídnál végig ki van téve a várakozni tilos tábla. Autók tömkelege parkol nap-nap után, de közterület-felügyelőt, rendőrt egyet se látni. Egy utánfutó is áll ott, leláncolva, hirdetési táblájával együtt. Kíváncsi vagyok rendelkezik-e engedéllyel, hogy a főúton ezt, a tiltó tábla ellenére megtegye.”

Az agorázóik között van Kovács László Csaba, a Közterület-felügyelet munkatársa, aki egyebek között a következőket írta:

Eluralkodott

„Az Ady Endre utcában eluralkodott helyzet valószínűleg csak folyamatos jelenlétünkkel oldódna meg. Visszatérően ellenőrizzük a területet és rendszeresen eljárunk a szabálysértőkkel szemben. Több esetben szabtunk ki helyszíni bírságot vagy kezdeményeztünk szabálysértési eljárást. Egyelőre miskolcon a KRESZ-t sértő járművek elszállítására nincs lehetősége a közterület-felügyeletnek. Jelenleg dolgozunk a helyzet egy más módon történő megoldásán.

A Barlangfürdő előtti terület mindkét irányból behajtani tilos (kivéve eng.) táblával van védve.

Ezen tábla hatálya alá a mozgáskorlátozottat szállító jármű behajthat és korlátozás nélkül várakozhat. A sétány végén a kijelölt parkoló a járdán való várakozást szabályozza 3-4 gépkocsi részére, de a behajtás nincs számukra korlátozva. A parkolójegyek ellenőrzése nem a mi feladatunk, ezen területet a RégióPark Miskolc kft. munkatársai felügyelik.”
hirdetés