Csak helyet adtak a fantomdiákokkal trükköző alapítványi iskolának

Pócspetri általános iskolája tovább halad a keresztényi értékek útján
Pócspetri általános iskolája tovább halad a keresztényi értékek útján
Pócspetri – Fantomdiákok a pócspetri székhelyű sulinál – börtönbe kerülhet az igazgató? címmel jelent meg hétfőn portálunkon ügyészségi közlemény. Az írás az oktatásban nemigen jártas olvasók számára félreérthető, ezért kereste meg szerkesztőségünket Kissné Gondon Ibolya, a pócspetri KOSZISZ Királyfalvi Miklós Katolikus Általános Iskola és Óvoda intézményvezetője, hogy tisztázza a helyzetet.

– Sajnos, az ügyészségi közlemény úgy fogalmaz, hogy egy pócspetri székhelyű, alapítványi fenntartásban működő iskoláról van szó, s ez a kívülállók számára igen megtévesztő, ugyanis sokan azonosítják a kérdéses alapítványi iskolát a KOSZISZ katolikus iskolával, aminek én vagyok az igazgatója. Az említett alapítványi iskola igazgatója és tanárai, akikről a cikk szól, többek között tőlünk is béreltek tantermet heti két alkalommal a délutáni óráikra.

– Mi csupán bérleti szerződést kötöttünk velük, semmilyen egyéb kapcsolat nem volt közöttünk. Nem ismerjük a munkájukat, a toborzási módszereiket, a pénzügyi és egyéb tevékenységüket. Iskolánk tovább halad azon a keresztényi úton, amelyen pár éve elindult – tette hozzá az intézmény vezetője.

KM


Fantomdiákok a pócspetri székhelyű sulinál – börtönbe kerülhet az igazgató?

Pócspetri, Encsencs, Sényő, Nyírmihálydi, Nyírbéltek – Az alapítványi fenntartásban működő iskola 32 vezetőjét, illetve tanárát vádolják azzal, hogy jogtalanul támogatást igényeltek olyan diákok után, akik nem is jártak az iskolába.
hirdetés