Csak két meccs, de nem akármilyen

Márkus Peónia szeretne kibontakozni a listavezető elleni meccsen
Márkus Peónia szeretne kibontakozni a listavezető elleni meccsen - © Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárda, Mátészalka – A kisvárdai és mátészalkai együttesre egyaránt kemény feladat vár az előrehozott összecsapásokon.


Egyetlen férfi mérkőzést rendeznek a férfi kézilabda Észak-keleti csoportban a hét végén. Az viszont meglehetősen kiélezett küzdelemmel kecsegtet. Az előrehozott Berettyóújfalu–Kisvárda összecsapásra a rangadó jelző is odabiggyeszthető, mégpedig nyugodt szívvel. A szombati találkozón egymásnak feszülő felek közül a házigazda a második, míg a szabolcsi legénység negyedik helyen tanyázik. A várdaiak éppen a legutóbbi körben, ráadásul hazai pályán intettek búcsút veretlenségi sorozatuknak, míg a hajdúságiak eddigi öt fellépésükből négyet megnyertek és a Fehérgyarmaton kiharcolt döntetlen is a becsesebb fajtából való.

A nőknél ugyancsak egy találkozó szerepel a programban. A Mátészalkai MTK szombaton (kezdés: 16.30) az újonc, mindazonáltal imponálóan szereplő Mezőkeresztest fogadja. A vendégek teljesítményéről mindent elárul, hogy még pontot sem vesztettek, igaz, a szatmáriaknak sincs miért keseregniük: három diadal mellett egyetlen baki csúszott be – a Kölcsey DSE-Nyíregyháza otthonában. Ezzel együtt biztosnak tűnik, hogy a Szalka számára bravúrral érne fel, ha megállítaná az éllovast.

KM-KT
hirdetés