Csak lassan enyhül a hideg

Mindenki a saját portáján köteles takarítani
Mindenki a saját portáján köteles takarítani - © Fotó: Sipeki Péter
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Elkezd melegedni a levegő, már csak elszórtan lesz csapadék.

Továbbra is várat magára a tavasz. A hét második felében havat már nem kell lapátolni, de a napokkal korábban leesett csapadék napközben olvad, éjszaka visszafagy. Ez adott bőven munkát a közútkezelőnek és a városüzemeltetésnek kedden is. A megyeszékhelyen az utak eltakarításán kora hajnaltól a NYÍRVV dolgozott, a főutakat, a gyűjtő és összekötő utakat, majd a lakó és szerviz utakat síktalanították. A járdákat és a buszmegállókat is takarították. Kedden reggel Nagyszállásnál vágtak át egy méteres hóakadályt; nagyobb torlaszok már nem akadályozták a bokortanyákra vezető közlekedést.

Minden gép dolgozott

A hóeltakarításban a városüzemeltetés 40 munkagéppel dolgozott, egy jármű műszakonként 150-180 kilométert tett meg – írta közleményében a közszolgáltató. – A hétvégéhez képest jóval kevesebb riasztás érkezett a katasztrófavédelemhez – mondta el Dóka Imre sajtószóvivő, hozzátette: az időjárás miatt műszaki mentésekhez hívták őket. Elakadt egy szemetet szállító teherautó kedden délelőtt Záhonyban, a hivatásos tűzoltók drótkötéllel szabadították ki a járművet a hó fogságából.

– Két esetben közintézmények tetejéről lógó jégcsap eltávolításához kérték a nyírbátori tűzoltók segítségét. A lakóházak tetejéről is érdemes eltávolítani a megfagyott jeget, amely a járókelőkre nézve rendkívül veszélyes.

KM
hirdetés