Csak néztek kifelé, hogy így is lehet

Marina Dmitrovics ezen büntetőjét ugyan hárította Kiss Éva, de a kisvárdaiak jobbátlövője így is szerzett nyolc gólt
Marina Dmitrovics ezen büntetőjét ugyan hárította Kiss Éva, de a kisvárdaiak jobbátlövője így is szerzett nyolc gólt - © Fotó: gyorietokc.hu
Kisvárda – A közeg és a kiváló ellenfél is feldobta a Győrben mindössze négygólos vereséget szenvedő kisvárdai csapatot.

Nem úgy tűnt, hogy a meccsvégi szokásos sajtótájékoztatón csak az udvariasság mondatta Ambros Martínnal, a győriek edzőjével, hogy sok nehézséget okozott csapatának, a bajnoki cím és a Bajnokok Ligája védőjének a Kisvárda Master Good SE játéka. A hazaiak szerda esti győzelme (30–26) persze nem forgott veszélyben, de az ETO-nál nem ahhoz szoktak hozzá, hogy a középcsapatok elleni otthoni meccseket csak négy góllal nyerik meg.

– Aki látta, megerősítheti, hogy jó meccset játszottunk, amelyen gyakran felnőttünk a feladathoz – mondta a meccs másnapján a Győrben történtekről Mátéfi Eszter, a várdaiak szakmai igazgatója, aki még akkor is a történtek pozitív hatása alatt állt. – Mindent elmond erről, hogy a győriek végig a legjobb sorukkal játszottak, talán csak az utolsó három percre cseréltek a jobb szélen és beállósban. Az elején kicsit megugrott az ETO, de utána sikerült felvennünk a mérkőzés sebességét, védekezésben remekül működtek a váltások, és mindaz, amit megbeszéltünk, ezek pedig jó hatással voltak a támadójátékunkra is. Nem akarok elfogult lenni a csapatommal, de én úgy láttam, hogy szemkápráztatóan szép gólokat lőttünk. Türelmesen is támadtunk, a ziccereket pedig sikerült jó százalékban értékesítenünk, nem úgy, mint az utóbbi meccseken.

Ugyan bajnokságbeli idegenbeli veretlenségét elveszítette a KKC, de ezen nincs mit síratni, mert szinte győzelemmel ér fel az eredmény. A környezet, a rangos ellenfél dobta fel ennyire a vendégcsapatot vagy ez lenne a valós tudás?

– Ez így mind együtt – felelte Mátéfi Eszter. – Nem egyszerű játszani az olyan arénában, mint amilyen a győri, de pozitív hatása is lehet a teljesítményre, és a lányokat az is feldobhatta, hogy nem akármilyen ellenféllel szemben bizonyíthattak. Sikerült elkerülnünk az indításból kapott gólokat, és ebből eredően azt, hogy zsinórban betaláljon az ellenfél többször is. Ha lőttek is két-három gólt egymás után, mindig tudtuk rendezni a sorokat egy-egy jó ütemben elért találattal, netán cserével vagy időkéréssel.

Az utolsó időkérés után történtek – kisvárdai szempontból – pedig minden edző álma lehet. Utána, a meccsből hátralévő 44 másodpercben kétszer is betalált a vendégcsapat, miközben kivédekezte a Győr támadását.

– Olyan nincs, hogy ez tízből tízszer így alakuljon, de abban a szituációban, és ezen az egész estén jó volt edzőnek látni, hiszen az köszönt vissza a pályán, amit kértem – így Mátéfi Eszter. – A játékosok is csak néztek kifelé, hogy lám így is sikerülhetnek a begyakorolt akciók. A végén nemcsak az ETO-t, hanem bennünket is megtapsoltak a hazai szurkolók, a mi lányaink is körbementek a csarnokon, hogy lepacsizzanak a szurkolókkal. Kár, hogy most jön a világbajnokság és az azt megelőző felkészülés miatti szünet, mert ebből a meccsből sokat meríthettünk volna. Most pihenünk egy picit, aztán készülünk tovább a következő feladatokra.

Ezek közül az első az Érd elleni hazai mérkőzés lesz december 30-án.
hirdetés