Csak összejött a Szeged elleni parti

A szegediek még mindig tudhatják, hogy Papp Klaudiára duplán érdemes odafigyelniük
A szegediek még mindig tudhatják, hogy Papp Klaudiára duplán érdemes odafigyelniük - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A bajnokságban nem, a Hepp-kupában viszont játszik egyik fix riválisával a Nyíregyházi Kosársuli.

Miután a múlt szombatra kiírt mérkőzését a sérülések, betegségek miatt, a házigazda Diósgyőr U23 sportszerű gesztusának segítségével elhalasztotta a Nyíregyházi Kosársuli, az amatőr női NB I-es csapat két hét szünet után lép újra pályára – a Hepp-kupában.

Az amatőr csapatok kupasorozatában a tét már a négyes döntő, amit tavaly elért az NYKS, sőt végül ezüstérmesként zárt. Hogy a szombati negyeddöntőben sikerül-e kiharcolni az ismétlést, az erősen kérdéses, hiszen a jó erőkből álló Szeged KE vendége lesz a nyíregyházi csapat. Tavaly a két csapat az alapszakaszban azonos csoportban szerepelt, és a végén a rájátszásban a harmadik helyért is egymás ellen játszhatott – a párharcot követően a Tisza-partiak nyakába került a bajnoki bronzérem. A bajnoki átszervezésnek (három csoport lett az addigi kettőből) köszönhetően az alapszakaszban most elkerüli egymást a két fél, a bajnokságban ilyenre csak akkor volt példa, amikor a Szeged még élvonalbeli volt, de a kupának hála, szombaton azért ismét megmérkőznek egymással.

– Finoman szólva sem mi vagyunk a meccs esélyesei, hiszen amíg a Szeged tavalyi csapata együtt maradt, addig mi sokat fiatalodtunk – mondta Farkasinszki Gyuláné edző, aki hétfőtől a nagymama szerepét is gyakorolhatja, lévén lánya, egyben csapata játékosa, Orsolya egészséges fiúgyermeknek adott életet. – Jelentősen csökkennek az esélyeink azzal, hogy a továbbjutás egy meccsen dől el, azt pedig idegenben vívjuk. Így az a fő cél, hogy játsszunk egy jót, és készüljünk a következő feladatokra.

A két hete boka- és könyöksérülést szenvedett irányító, Papp Klaudia bevetésre készen áll, az csak a helyszínen derül ki, hogy megéri-e kockáztatni a játékát.További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés