Csak öt sor kell a repülőjegyhez!

Illusztráció: az első Nyírségi Limerick Bajnokság döntője
Illusztráció: az első Nyírségi Limerick Bajnokság döntője - © Fotó: Sipeki Péter
Nyíregyháza – Amatőrök és profik, kicsik és nagyok, csoportok és magányos farkasok, figyelem: az idén is meghirdettük a limerickíró-bajnokságot. Csupán öt sort kell írni, hogy folyjon a sör, és hogy az egyéni nyertes elutazhasson az írországi Limerickben. Van ennél jobb ajánlat?

Tekintettel a tavalyi nagy sikerre, az idén is meghirdettük a Nyírségi Limerick Bajnokságot, amelyre nevezni egyéni és csapat kategóriában az alábbi témákban lehet: közélet, a hely szelleme (az én kis falum/városom), sport és szabadon választott.
A jeligés pályázatokat augusztus 12-éig várjuk az anita.szaraz@kelet.hu vagy a 4400 Nyíregyháza, Dózsa György u. 4–6. címre. Az alkotásokat a Móricz Zsigmond Színház, a Kelet-Magyarország és A Vörös Postakocsi folyóirat képviselői előzsűrizik, a döntőbe jutott műveket pedig augusztus 30-án a MŰvész Stúdióban adják elő a teátrum művészei. Megéri limericket írni, hiszen az egyéni és a csapat kategória győztesei értékes díjakkal gazdagodnak: az egyéni verseny legjobbja repülőjegyet kap Limerickbe, a győztes csapat tagjai pedig egy hordócska Guinness sörrel ünnepelhetnek. Várunk mindenkit: profikat, amatőröket, leleményes műkedvelőket egyaránt.

Útmutató

A limerick ötsoros nonszenszvers, amely tömör, bájos, bárgyú, idegesítő.

Ízelítőként álljon itt egy limerick:

„Ismertem egy nőt, rigai bakfist, meg akart lovagolni egy tigrist. De útjuk végére ő lett lova étke. Nem eszik tigris sem zabot, sem rizst.”

KM
hirdetés