Csak siker után szép az élet

Jó hír, hogy Illés Gyula bevethető
Jó hír, hogy Illés Gyula bevethető - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyírbátor – Minden irányból nyomás nehezedik a nyírbátori csapatra, amely számára létfontosságú a győzelem.

Mi pálya? Jön a Tállya! Ha humoros kedvükben lennének a nyírbátori labdarúgók, így is köszöngethettek volna egymásnak a héten. Az NB III-as csapat körüli helyzet azonban nem ilyen vicces, a hat forduló óta nyeretlen bátoriak a 16. helyen állomásozva várják azt a borsodi riválist (kezdés szombaton 14.30-kor), amely négy ponttal és négy helyezéssel áll előtte, és tavaly, amikor Ambrusz Árpád ugyanúgy beugró volt játékos-edzőként, mint most, akkor sikerült legyőzni 2–0-ra.

– Mondhatnám, hogy százszázalékos vagyok a Tállya ellen, de inkább sajnálom, hogy a még meg nem kezdett edzői karrierem során már másodszor kerültem ilyen helyzetbe – mondta Ambrusz Árpád. – Nyomás van rajtunk minden irányból, de azt mondtam a fiúknak, hogy abból induljanak ki, ilyen helyzetben derülhet ki, hogy ki milyen játékos, mennyire tudja kezelni ezt a szituációt. Úgy alakult a legutóbbi két meccs ahogy, de egyet nem tudok tenni: akár egy rossz szót is mondani a társaságra. Mindenki elvégzi, amit kérünk tőle, senkinek az edzésmunkájára nem lehet panasz. Abban is biztos vagyok, hogy amennyiben meg tudjuk ismételni az elmúlt két idegenbeli meccsen nyújtott teljesítményünket, akkor meg tudjuk nyerni ezt a mérkőzést. Most már jönnie kell az eredménynek, a három pontra több ok miatt szükségünk van, például azért is, mert a győzelem után mindig szép az élet.

Az NYFC-ből a csatár Hornyák Marcell továbbra sem áll rendelkezésre, Kornutjak Volodimir játéka is kérdéses, Illés Gyula ugyanakkor bevethető.

Címkék: , , ,hirdetés