Csak tiszta forrásból zenélnek

A Muzsikás együttes a hét elején megyénk általános iskoláiban adott hangversenyt
A Muzsikás együttes a hét elején megyénk általános iskoláiban adott hangversenyt - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Mozgalmasak ezek a napok a nyíregyházi Cantemus Kóruscsalád együttesei számára.


Mozgalmasan teltek az elmúlt napok a Cantemus kóruscsalád tagjai számára. A Cantemus Vegyeskar pénteken Pannonhalmán szerepelt Szabó Soma Liszt-díjas karnagy vezetésével, a mai napon pedig három helyszínen is fellépnek a kóruscsalád tagjai.

Gyulán 15 órától a Cantemus Fiúkórus ad hangversenyt, míg a Cantemus Gyermekkórus Kazincbarcikán a görögkatolikus templomban lép fel 18 órától.

Ma kezdődik a nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskolában a Cantemus idei bérleti hangversenysorozata is 18 órától. A bérlettulajdonosok a Muzsikás együttes Csak tiszta forrásból című műsorát hallgathatják meg, a koncerten közreműködik a Cantemus gyermekkar és a Pro Musica Leánykar. Vezényel Szabó Dénes Kossuth-díjas karnagy.

A Muzsikás együttes 1973 óta működő nemzetközi hírű Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar népzenei együttes. 2008-ban a legrangosabb nemzetközi világzenei elismerésének a World Music Expo WOMEX-díjának kitüntetettje volt. A díjat 2008. november 2-án, ünnepi hangverseny keretében vették át Sevillában. Egyaránt fellépnek folk, népzenei és világzenei eseményeken, de nem idegen tőlük az alternatív zene, a jazz, a kelta zene vagy a zsidó zene sem. A világ legnevesebb koncerttermeiben léptek fel, mint a Royal Festival Hall, a Royal Albert Hall.

KM
hirdetés