Helyi közélet

2017.01.20. 16:44

Stadion helyett sportcentrum épülhet Nyírbátorban

Nyírbátor - Az önkormányzat to­váb­b tárgyal a befektetőkkel, hogy megépülhessen a lakópark.

Nyírbátor - Az önkormányzat to­váb­b tárgyal a befektetőkkel, hogy megépülhessen a lakópark.

– Büszkék vagyunk arra, hogy a saját lábunkon állunk. Az iparűzésiadó-bevétel az elmúlt két évet tekintve 24 százalékos növekedést mutat, az idegenforgalmi adóé pedig 20-at – emelte ki a csütörtöki vállalkozói fórumon Máté Antal. Nyírbátor polgármestere lapunk érdeklődésére elmondta: tovább dolgoznak a tavaly ilyenkor bejelentett lakópark megépítésén, ehhez továbbra is keresik a befektetőket. Mivel a környék 90 településéről több mint 2400-an járnak be nap mint nap Nyírbátorba dolgozni, a lakóparkkal azt szeretné elérni a városvezetés, hogy az ingázók itt telepedjenek le.

Új sportcentrum

– Az önkormányzat a munkásszállások és a bérlakások fejlesztését is tervezi – tette hozzá a polgármester, aki beszélt egy új sportcentrum kialakításáról is. Megtudtuk: ez egy 1,5 milliárdos projekt lesz, a sportcentrumot pedig a belvárosban található, régi cipőgyár épületének felújítása során fogják kialakítani. Az átadás időpontja még kérdéses, a településvezető tájékoztatása szerint ez az idén biztos nem történik meg.

– Mi nem stadiont építünk, hanem egy utánpótlás-nevelő központot szeretnénk létrehozni, ehhez TAO-s forrásokat is fel kívánunk használni – tekintett előre Máté Antal, majd hozzátette: létszámbővítésben gondolkodik a városban működő szinte összes multinacionális vállalkozás, ezek közül is kiemelkedik a német Rosenberger, akik egy ezer ember foglalkoztatására alkalmas üzemcsarnok megépítésére vállalkoztak, amit várhatóan augusztusban adnak majd át.

A fórumon Nagyné Varga Katalin, a megyei keres­kedelmi és iparkamara főtitkára kiemelte: főként a pályaorientáció és a ­szakképzés területén igyekeznek együttműködni a cégekkel.

KM-TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában