Csaknem 70 méterről szerzett gólt a mérk-vállaji kapus!

A mérk-vállaji csapat kapusa, Boros Vlad (álló sor, balról a második) olyat tett, amire csak kevesen képesek
A mérk-vállaji csapat kapusa, Boros Vlad (álló sor, balról a második) olyat tett, amire csak kevesen képesek - © Fotó: tudósítónktól
Mérk – A mérk-vállaji Boros Vlad előbb tizenegyest védett, majd szabadrúgásból egyenlített.


A világfutball „kitermelte” az olyan kapusokat, akik előszeretettel rúgdosták a tizenegyeseket, netán szabadrúgásból pókhálózták ki az ellenfél ketrecét. A mérk-vállaji együttes cerberusa, Boros Vlad is beállt a sorba, ráadásul ő még cifrázta is. A megyei másodosztály Kelet-Magyarország-csoportban szereplő, az előkelő harmadik helyen táborozó csapat 34 éves, román légiósa az élen nyomuló Tarpa otthonában vívott rangadón csaknem hetven méterről szerzett gólt! Ráadásul ezzel a „dugóval” egyenlített az utolsó pillanatokban a látogató. Nem ez volt az egyetlen kunsztja az ominózus mérkőzésen: a 80. percben, 1–0-ás hazai vezetésnél büntetőt védett. Így, persze vastagon hozzájárult ahhoz, hogy a vendégek „pontosan” távoztak.

– A 91. percben vesztésre álltunk, amikor szabadrúgást végezhettünk el a saját térfelünk közepéről – ecsetelte az eseményeket Szimuly Gábor, a Mérk-Vállaj edzője. – Ilyenkor már felteszel mindent egy lapra. Eredetileg a középhátvéd végezte volna el a „szabit”, Vlad szólt neki, hogy hagyja és mindenki menjen fel az ellenfél tizenhatosáig. Nem ívelte, hanem kérésemnek megfelelően erőből rúgta: két játékosunk közbe ugrott, fejjel ugyan nem érték el, a labdát, de megzavarték a tarpai kapust. A labda lepattant az ötösön, majd a bal felső sarokba vágódott.
Szimuly Gábor nem nyeretlen két éves a szakmában, olyannyira nem, hogy látott már hasonlót.

– Talán négy éve, a Tunyogmatolcs elleni meccsen az akkori kapusunk, Haga Rudolf kirúgásból szerzett gólt. Igaz, akkor viharos szél fújt, de az sem volt semmi.

KM-KT
hirdetés