Csaknem ötvenmilliós nyereséget ért el tavaly a KDNP

Budapest, 2012. április 5., csütörtök (MTI) – Nagyjából 47 millió forintos nyereséggel zárta a tavalyi évet a KDNP.

A kormánypárt elmúlt évi pénzügyi beszámolója csütörtökön jelent meg a Hivatalos Értesítőben. Eszerint a kereszténydemokraták hozzávetőleg 257 millió forintos bevételéből 233 millió forintot tett ki a költségvetési támogatás. Adományokból 15, tagdíjakból 7 millió forintja származott a KDNP-nek.

Magánszemélyként 500 ezer forintnál többet – 630 ezret – csak Surján László európai parlamenti képviselő fizetett be a pártkasszába. Külföldiek nem támogatták pénzzel a kormánypártot, amely ugyanakkor több mint hárommillió forintra tett szert fővárosi önkormányzatoktól – az újpestitől, a belvárositól, a rákospalotaitól és a XII. kerületitől -, több mint egymillió forintot pedig az Éghajlat Könyvkiadótól kapott.

A KDNP 210 millió forintot költött tavaly, ebből 123 milliót működésre. Politikai tevékenységét 61 millió forintból fedezte, míg hitel-visszafizetésre 18 milliót fordított. Ez azt jelenti, hogy a KDNP az egy évvel korábbi 55 millió forintos nyereség után tavaly 47 millió forint nyereséget ért el.
hirdetés