Csaknem teljesen sikerült megfékezni a Kaliforniában pusztító tűzvészt

Hatalmas károkat okozott a tűzvész
Hatalmas károkat okozott a tűzvész - © Fotó: AFP
Washington – Csaknem teljesen sikerült megfékezni a Kaliforniában pusztító tűzvészt péntekre.

A kaliforniai tűzoltóság jelentése szerint a San Franciscótól északra fekvő és teljesen porig égett Paradise városka környékén pusztító lángok 95 százalékát eloltották, a Los Angeles környéki lángokat pedig teljesen megfékezték.

A tűzvész eddig 86 halálos áldozatot követelt, és mintegy 500 embert eltűntként tartanak nyilván továbbra is. Az eltűnteket speciálisan kiképzett kutyákkal keresik. A mentési munkálatokat végzőkhöz a csütörtöki hálaadás ünnepén több száz önkéntes csatlakozott.

Csütörtökön – a meteorológiai előrejelzéseknek megfelelően – eleredt az eső, hat hónap óta először, jelenleg is zuhog Kalifornia-szerte. A meteorológusok szerint vasárnapig akár 3-8 centiméternyi csapadék is hullhat.

Bár az esőzés segít a lángok megfékezésében, egyúttal nehezíti a mentést. Kory Honea, a tűzvésztől leginkább szenvedő északi Butte megye seriffje pénteken úgy nyilatkozott: a nagy esőzés és a sárlavinák miatt lehetséges, hogy egyes áldozatok földi maradványait soha nem sikerül megtalálni.

– MTI –


Washington - Hétfő estig 79-re emelkedett a Kaliforniában november eleje óta tartó tűzvész halálos áldozatainak száma, ugyanakkor ezerre apadt a tűzvészben eltűntként számon tartott emberek száma - közölte a CBS amerikai televízió. Előrejelzések szerint szerdától esőzések várhatóak szerte Kalifor...
Illusztráció
Miskolc - A tanulást hátráltató problémákról tárgyalt a pedagóguskar. Az oktatás aktuális kérdéseiről szervezett konferenciát szerdán a Nemzeti Pedagógus Kar Borsod-Abaúj-Zemplén megyei területi szervezete az Avasi Gimnáziumban. Veres Pál, a pedagóguskar országos elnökségének tagja a tanácskozáso...
hirdetés