Családi nap Máriapócson

A „Noé bárkája” játszótér is várja a fiatalokat a kegyhelyen
A „Noé bárkája” játszótér is várja a fiatalokat a kegyhelyen
Máriapócs – A családi napon arról is megemlékeznek, hogy háromszáz éve könnyezett először a templomban lévő ikon.

Jubileumi esztendő a 2015-ös év Máriapócs életében, hiszen immár háromszáz éve működik kegyhelyként a település. Éppen ezért a korábbi évekhez képest különlegesebb lesz az idei görög katolikus családi nap, a Család csoda, amelyet augusztus 1-jén rendeznek meg.

Kettős ünnep lesz szombaton, hiszen nemcsak a családokat ünneplik azon a napon, hanem arra is emlékezik az egyházközség, hogy 300 éve éppen ezen a napon könnyezett első alkalommal a kegytemplomban található Mária-ikon. Sok-sok érdekesség várja a vendégeket, a Máriapócsra látogató híveket, zarándokokat. Lesznek többek között tematikus sátrak, előadások, gyermekprogramok, kézműves foglalkozások, meglepetések.

A regisztrációt követően 10 órakor Szabados Viktor atya mondja el köszöntő gondolatait, majd zenés gyermekműsor vár az érdeklődőkre. A 12.30-kor kezdődő pa­rakliszt Fülöp metropolita atya és Atanáz püspök atya vezeti. Elhangzik több előadás is (Női sorsok, női könnyek; A férfi útja). Lesz továbbá táncház, várja a gyermekeket a „Noé bárkája” elnevezésű játszótér, az állatsimogató udvar, szekerezés, a felnőtteket pedig várja lelkifröccs-sátor, „Görög Menta” beszélgetős sátor, ahol kapcsolati és életvezetési tanácsokat kaphatnak mentálhigiénés szakemberektől. A családi nap forgatagát színesíti még Csoda Patika-sátor, lelkiségi mozgalmak sátra, családműhelysátor, egészségsátor is, majd 16 órakor Terdik János atya zárógondolataival fejeződik be a programsorozat.

A további eseményekből

Augusztus 15.: Nagyboldogasszony ünnepe, központi ünnepség

Augusztus 15–16.: Nagyboldogasszony-napi búcsú

Augusztus 30.: Tanévkezdők zarándoklata

Szeptember 5.: A kegykép hazahozatalának emléknapja

Szeptember 12–13.: Kisboldogasszony-napi búcsú

Szeptember 20.: A szent kereszt felmagasztalásának búcsúja
hirdetés