Családi társasjátéknap Tiszadadán

Dani és Dávid nagyon szeretnek társasjátékozni. Szüleik első tv játékát is örömmel próbálták ki
Dani és Dávid nagyon szeretnek társasjátékozni. Szüleik első tv játékát is örömmel próbálták ki - © Fotó: tudósítónktól
Tiszadada – Legyőzték a dinoszauruszt, látványos gólt rúgtak, s még hoteleket is vásároltak.

Az idei esztendő a családok éve Magyarországon. Ennek apropóján rendezték meg a napokban az Első Családi Társasjátéknapot Tiszadadán, hogy bemutassák, mennyire szórakoztató tud lenni az együtt töltött idő és milyen örömet okoznak a társaságban művelt asztali játékok.

Eredeti kazetták

Már a rendezvény kezdete előtt fél órával megérkeztek az első családok a tájházba, s hamar belelendültek a játékokba. Az egyik asztalnál izgalmas apa-fia asztalifocimeccs zajlott, a másiknál dollármilliókért vásároltak hoteleket, a harmadiknál az örök klasszikus, Gazdálkodj okosan! hódított teret, s volt asztal, ahol dinoszauruszokkal küzdöttek a hős kalandorok.

A több mint 30-féle asztali társasjáték közel 30 évet ölelt fel.

A legrégebbi játék 1980-ban készült, de nagyon sokan próbálták ki a kilencvenes évek klasszikus tévés játékait is, amelyekhez eredeti kazetták, s korban hozzáillő, fekete-fehér televíziók álltak rendelkezésre. Voltak szülők, akik kifejezetten azért jöttek el, hogy újra átéljék a repülős játék izgalmait. A wifi nélküli világ sok régi és új kedvelőt hódított meg ismét magának, még ha csak néhány órára is – tájékoztatta lapunkat ifj. Kovács Géza közművelődés szervező.

– MML –
hirdetés